Kraftwerk klappar takten för Tony Martin vid Tourstarten i Dusseldorf

Som en hyllning till ett band vars arv kommer att fortsätta påverka musikskapandet i generationer framöver så är Canyon stolta över att presentera Ultimate CF SLX Kraftwerk. Den kraftigt begränsade utgåvan om bara 21 tekniskt fulländade cyklar hyllar Krafwerks ikoniska estetik och den nydanande musik de producerar, musik som har banat väg för så många andra.

 För Roman Arnold, Canyons grundare & VD, har samarbetet en särskild och  personlig betydelse: “Mina minnen från fester under tonåren i mina vänners källare domineras av Kraftwerks banbrytande sound. Kraftwerk och cykling har en speciell och unik koppling – deras musik, och allt de gör, har inspirerat vårt arbete på Canyon på så många sätt genom åren. Det är en otrolig ära för oss att, med dessa häpnadsväckande cyklar, kunna visa vår respekt för allt som Kraftwerk står för och har uppnått.”

Düsseldorf är inte bara värd för starten av årets Tour de France, här ligger också den nu legendariska Kling Klang Studios som var basen från vilken deras musik erövrade världen. Bandmedlemen Ralf Hütters passion för cykling är väldokumenterad och utgör grunden för partnerskapet med Canyon. Förutom de 21 exemplaren av Ultimate CF SLX Krafwerk som finns att beställa kommer världsmästaren i tempo, Tony Martin (Team Katusha Alpecin), att rulla nerför startrampen i den 104 upplagan av Tour de France på en cykel i samma slående design.

 Ultimate CF SLX Kraftwerk ligger i yttersta framkanten vad gäller prestanda – ett ramset som vunnit Grand Tours i kombination med SRAMs trådlösa eTap-grupp och Zipps allsidiga 303 Firecrest. Med inspiration från Kraftwerks berömda liveframträdande och absoluta tekniska precision så ståtar Ultimate CF SLX Kraftwerk med handgjord design med referenser till bandets klarsynta och visionära synsätt. Det unika geometriska mönstret som härstammar från Ralf Hütters egen design är ett av de mest komplexa som Canyons designteam ställts inför. Varje reflekterande linje är måttanpassad och därefter lagd på för hand, en krävande process som tar över sju timmar per ramset. Varje ägare av en Ultimate CF SLX Kraftwerk får sin cykel levererad i en specialdesignad Canyon Bike Guard som också innehåller ett jubileums- och minnespaket. Slutresultatet är en cykel lika unik som Kraftwerk själva.

 För mer information, gå till www.canyon.com/kraftwerk. 21 exemplar av Ultimate CF SLX Kraftwerk kommer att finnas för beställning från www.canyon.com på måndag 3 juli kl 12:00 CEST, för 97 999 SEK.