Landsvägscupen: Vad händer?

Efter att ansvarige för landsvägscupen; Fredrik Lindström, tillika ledare i Falköpings elitsatsande seniorlag, kontaktat och fått preliminära ja, från fem olika arrangörer gällande deras medverkan som deltävlingar i Svenska Cupen på landsväg bad dessa arrangörer att få veta  under vilka krav och villkor från SCF  Cuptävlingarna ska arrangeras.

Då Lindström inte själv visste detta har han kontaktat SCF vid flera tillfällen, dels via mejl, men även försökt ringa delar av styrelsen, utan att få några svar.

- Jag har mejlat flera av styrelsemedlemmarna, ringt Tony Pölder, han svarar , men har inga svar. Man kan ju undra vad de anser om cupen när en av ledamöterna i styrelsen, Thomas Rehn, tidigare sa till mig; ”Sluta tjata om landsvägscupen Lindström” . Vill de inte ha en cup, eller vad är det fråga om? undrar Fredrik Lindström.

Några av de andra lagens ledare; läs: Mats Harring, har rätteligen gång på gång på Facebook ställt frågan om det blir någon cup och hur tävlingsprogrammet ser ut? Vid ett tillfälle svarade  Lotta Jegenstam något i stil med : Kolla med Lindström! (den exakta ordalydelsen är okänd)  Snacka om att skylla ifrån sig.

Vad tycker du om detta Fredrik?
- Det känns väldigt konstigt då jag gång efter annan försökt får några besked från förbundet om vad som gäller för deltävlingarna i Svenska Cupen. Jag har fått information om vilken budget jag har men det viktiga är ju under vilka vilkkor och krav det skall arrangeras. Text regler för hur reklam ska synas och hur arrangörsklubbarna själva kan visa upp de sponsorer de har till tävlingarna.

- Sedan kan man ju även tycka att de andra elitlagen skulle kunna lägga ned lite intresse i frågan om vi ska ha en cup eller inte. Det borde vara som i Danmark, har du en cykelklubb så borde du vara tvingad att arrangera en cykeltävling… För, var ska våra cyklister tävla annars om det bara finns ”brevlådeklubbar” som bara bedriver elitverksamhet? frågar sig Fredrik Lindström.

Någon som har ett svar?

Följande svar kom från förbundet efter att velo.se bad om en kommentar av ordförande Lotta Jegenstam. Detta var i torsdags fm, sent fredag hade det fortfarande inte kommit ytterligare något svar. Men en viss korrespondens mellan ordförande och personalen på förbundet skedde; se mejlkopiorna längre ned i artikeln. Först ut Jegenstams mejlsvar. Sedan följer reaktionen från förbundet. Tänk på att tidsmässigt sett så ligger det första mejlet längst ned i artikeln och sedan följer de andra ovanför, dvs senast skickade mejl ligger högst upp – först skickade mejl ligger längst ned.

Hej Pär!

jag är inte insatt i detaljerna för just Landsvägscupen men återkommer så snart jag kan med svar :)
/Lotta J
Med vänlig hälsning/Regards
________________________
Lotta Jegenstam
Vice Ordförande/Vice President
Svenska Cykelförbundet/Swedish Cycling Federation+46 (0) 70 829 47 00 (cell)
lottajegenstam@scf.se

http://www.scf.se

Idrottens Hus
114 73 StockholmHUVUDSPONSOR

Partners
KALAS Unique Wear –  Peugeot – Bauhaus – Dalblads Nutrition AB – Shimano

Från: Lotta Jegenstam [mailto:lottajegenstam@scf.se]
Skickat: den 21 februari 2013 13:14
Till: Anders Karlsson (Cykelförbundet)
Kopia: anderskarlsson Karlsson; Tony Pölder; Thomas Rehn – SCF; ”Ulf Näslund (ulf@naeslund.se)”; Madeleine Lindberg (Cykelförbundet); Lindström

Ämne: Re: En kommentar om landsvägscupen

Kanon :)

Fredrik – tar du detta med Pär på Velo och så svarar jag Pär att du har fått besked om budgeten och att du jobbar vidare? Bekräfta detta till mig, tack :)

 

/Lotta J

 

Med vänlig hälsning/Regards
________________________
Lotta Jegenstam
Vice Ordförande/Vice President
Svenska Cykelförbundet/Swedish Cycling Federation

+46 (0) 70 829 47 00 (cell)
lottajegenstam@scf.se
http://www.scf.se
Idrottens Hus
114 73 Stockholm

HUVUDSPONSOR

Partners
KALAS Unique Wear –  Peugeot – Bauhaus – Dalblads Nutrition AB – Shimano

21 feb 2013 kl. 13:08 skrev Anders Karlsson (Cykelförbundet):

Jo, men det är ju inte det detta handlar om. Lindström har efterfrågat förutsättningarna för en cup och först denna vecka har han fått besked om vilka ekonomiska muskler han har till förfogande. När och om han nu får tag i villiga arrangörer så är det korrekt att jag tillsammans med sportchefen godkänner cupen.

Fredrik; Har du några frågor som är obesvarade så kontakta mig
/A

Från: Lotta Jegenstam [mailto:lottajegenstam@scf.se]
Skickat: den 21 februari 2013 12:17
Till: anderskarlsson Karlsson
Kopia: Tony Pölder; Thomas Rehn – SCF; ”Ulf Näslund (ulf@naeslund.se)”; Madeleine Lindberg (Cykelförbundet)
Ämne: Fwd: En kommentar om landsvägscupen

Hej Anders,
innan jag svarar Velo vill jag veta vad som är status vad gäller Landsvägscupen?
Om jag är rätt informerad så är det GS tillsammans med Sportchef som ansvarar för att slutgodkänna förslagen för att se till att undvika krockar etc – är detta rätt?

/Lotta J

Med vänlig hälsning/Regards
________________________
Lotta Jegenstam
Vice Ordförande/Vice President
Svenska Cykelförbundet/Swedish Cycling Federation

+46 (0) 70 829 47 00 (cell)
lottajegenstam@scf.se
http://www.scf.se
Idrottens Hus
114 73 Stockholm

HUVUDSPONSOR

Partners
KALAS Unique Wear –  Peugeot – Bauhaus – Dalblads Nutrition AB – Shimano

Vidarebefordrat brev:

Från: par@velo.se
Ämne: En kommentar om landsvägscupen
Datum: 21 februari 2013 12:09:32 CET
Till: <lottajegenstam@scf.se>

Hej Lotta!

Vad är SCF´s kommentar på följande?

Mvh!

Pär Edgren - velo.se

Efter att ansvarige för landsvägscupen; Fredrik Lindström, tillika ledare i Falköpings elitsatsande seniorlag, kontaktat, och fått preliminära ja, från fem olika arrangörer gällande deras medverkan som deltävlingar i Svenska Cupen på landsväg bad dessa arrangörer att få veta  under vilka krav och villkor från SCF tävlingarna ska arrangeras.

Då Lindström inte själv visste detta har han kontaktat SCF vid flera tillfällen, dels via mejl, men även försökt ringa delar av styrelsen, utan att få några svar.

- Jag har mejlat flera av styrelsemedlemmarna, ringt Tony Pölder,  ”han svarar, men har inga svar”*. Man kan ju undra vad de anser om cupen när en av ledamöterna i styrelsen, Thomas Rehn, tidigare sa till mig; ”Sluta tjata om landsvägscupen Lindström” . Vill de inte ha en cup, eller vad är det fråga om? frågar sig Fredrik Lindström.

Några av de andra lagens ledare; läs: Mats Harring, har rätteligen gång på gång på Facebook ställt frågan om det blir någon cup och hur tävlingsprogrammet ser ut? Vid ett tillfälle svarade  Lotta Jegenstam något i stil med : Kolla med Lindström! (den exakta ordalydelsen är okänd)  Snacka om att skylla ifrån sig.

Vad tycker du om detta Fredrik?
- Det känns väldigt konstigt då jag gång efter anna försökt får några besked från förbundet om vad som gäller för deltävlingarna i Svenska Cupen. Sedan kan man ju även tycka att de andra elitlagen skulle kunna lägga ned lite intresse i frågan om vi ska ha en cup eller inte. Det borde vara som i Danmark, har du en cykelklubb så borde du vara tvingad att arrangera en cykeltävling… För, var ska vara cyklister tävla annars om det bara finns ”brevlådeklubbar” som bara bedriver elitverksamhet.

* OBS! Texten mellan citattecken ändrad från originalversionen. Något som INTE ändrar andemeningen i texten.