Lär dig hur cykelbetting fungerar

Det blir allt mer populärt med cykelbetting på senare år. Vissa föredrar korta sträckor, och andra är intresserade av långdistans. När du vet hur man spelar på cykling kan du välja bland flera olika marknader. Läs den här artikeln om du vill veta hur cykelbetting fungerar och hur du kan dra nytta av de marknader som finns tillgängliga på Pinnacle.

Saker att tänka på
Om du inte vet hur cykelbetting fungerar rekommenderar vi att du sätter dig in i de olika disciplinerna. Cyklister har olika styrkor och svagheter, och de fokuserar vanligtvis på en viss klassifikation – bara tre cyklister har vunnit alla tre individuella klassifikationer i Grand Tour.

Lagens styrkor är också otroligt viktigt eftersom det avgör hur mycket hjälp cyklisterna får av varandra, eller hur mycket arbete de själva måste göra för sina lagkamrater. Just nu är Quick-Step, BMC, Movistar, Sky och Orica de bästa lagen enligt UCI Union Cycliste Internationale.

Tillgängliga marknader
Många spelare idag föredrar livebetting, eftersom det gör det lite mer spännande att spela. På nätet kan man också få oddsbonusar, vilket betyder att man får mer ut av sina pengar. Och en bonus sitter aldrig fel.

Pinnacle erbjuder många olika marknader för alla stora cykeltävlingar. I tillägg till marknader för de viktigaste händelserna, kan man också göra mer detaljerade satsningar på klassifikationer och dylikt. Vi rekommenderar att du kollar runt för se vilka marknader som är tillgängliga. Det är också bra att börja med små satsningar, medan du lär dig hur det går till.

Hur cykelbetting fungerar
De två vanligaste formerna av tävlingsbaserad cykling är landsvägscykling och bancykling. För att lära sig hur man satsar på cykling, bör spelare först förstå skillnaderna mellan dessa två olika format, så att de vet vad det är de satsar på.

Bancykling tar plats på en velodrom, som är en speciell bana utformad för cykeltävlingar. De kan vara allt från 150 till 500 meter, men det måste komma upp till 1’000 när antalet varv läggs ihop eller halv-varv multipliceras av ett nummer, som vanligtvis är 333,33 meter.

Landsvägscykling är en utomhusvariant som varierar kraftigt i distanser. Ett lopp kan ligga på 8 kilometer upp till över 3’000 kilometer. Denna typ av tävlingar inkluderar ofta olika terränger, som kullersten, platta vägar, kullar, bergslandskap, med mera.

Som spelare kan du satsa på till exempel bancykling, landsvägscykling Tour de France, Giro d’Italia eller Vuelta a Espana.