Light Bee – eldriven endurohoj

Om du har anammat elcykelprylen och nu är sugen på lite mera ”kraftiga don” så börjar alternativen dyka upp. Vi har tidigare skrivit om den svenska ”el-enduron”  Cake. Nu kan vi presentera ytterligare ett alternativ: Light Bee.

 

Den elektriska enduro-hojen Light Bee har utvecklats sedan 2014 av 40 ingenjörer backade av 30M USD i kapital. I år lanserar Sur-Ron sin första elektriska motorcykel, Light Bee. Sur-Ron har idag 100 anställda och en fabrik som till hälften är robotiserad. 

 

 

Light Bee är den första elektriska endurohojen med mitt-monterad motor vilket ger bra vridmoment och perfekt viktfördelning. Byggkvalitet, material och komponenter är hårt testade och av högsta kvalitet.

Att Sur-Ron kan hålla ett så konkurrenskraftigt pris för en premiumprodukt förklaras genom den robotiserade tillverkningen och inga mellanhänder. 

Priset i Sverige är 56 000 kr inklusive moms. Under en kort lanseringsperiod i mars erhåller de första köparna en ambassadörs-rabatt på 30%. Motprestationen är att de låter sina kompisar provköra och att sprida körglädjen i sina sociala nätverk. Kan man tänka sig det är det rabatterade priset 39 200 kr inklusive moms.

Sur-Ron Light Bee riktar sig till den smarta premium-konsumenten, som strävar efter högsta kvalitet men är allt för påläst för att betala ett överpris. Light-Bee är för den som uppskattar att röra sig i och upptäcka naturen. Passar lika bra för full action som för att fridfullt glida fram i naturen. 

Provkörningar sker i Stockholm 10e och 11e mars. Anmälning för provkörning görs på https://ridesurron.com/test-drive/. Antalet platser är begränsat – företaget reserverar sig för att alla inte kan få en tid.

Förbeställning av Light Bee görs på https://ridesurron.com/buy/

__________________

I Sverige marknadsförs Sur-Ron av general-agent Kohla AB i samarbete med Envolt, som har lång erfarenhet av handbyggda el-cyklar och avancerad batteri-service. Svenskt service-center finns i Arlandstad.

 Sur-Rons 40 ingenjörer, varav hälften är systemutvecklare och hälften är fordonsingenjörer har utvecklat Light Bee under fyra år och lanserar nu i mars 2018. Företaget har idag 100 anställda och motorcyklarna tillverkas i en fabrik som till 50% är robotiserad.

 http://ridesurron.com

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=ie8Xn_7oWqM