Lisa Nordén gör WC-debut i Vårgårdas världstour

Triathlonstjärnan Lisa Nordén gör debut i Världstouren – i cykel. Den olympiska silvermedaljören ska köra för det svenska cykellandslaget i Vårgårdas World Tour-lopp i mitten av augusti.

– En jättespännande upplevelse att få möta världseliten på den tekniskt krävande banan i Vårgårda. Men jag gillar ju att utmana mig själv, säger Lisa Nordén, till vargardacycling.se

Tanken på en cykelsatsning väcktes på allvar efter den överlägsna segern i SM nyligen före bland annat Hanna Nilsson, som vid flera tillfällen varit bland de 20 bästa i världstourlopp.

Enligt Lisa, som tog triathlonsilver efter stor dramatik i London OS 2012, är möjligheten att kvala in till Tokyo-OS nästa år redan borta.

– Men det här handlar inte om att jag ska byta sport eller så.  Det ena behöver inte utesluta det andra. Jag ser det här som chans att se hur jag hanterar att hänga med i proffsklungan. Sedan får man sätta sig ned och utvärdera fortsättningen. Men Vårgårdas tävling ligger perfekt i mitt schema några veckor före Ironman-VM i Nice.

Det blir Lisa Nordéns andra framträdande i cykellandslaget. För två år sedan var hon med i EM i tempo.

– Men det här blir något helt annat. Jag ser verkligen fram emot loppet.