Lisa nordén och Tobias Ludvigsson försvarade sina tempotitlar

Favoriterna höll för trycket när temoploppen för herrarna och damerna kördes i Båstad i onsdags.

 Under onsdageftermiddagen och kvällen delades mästerskapsmedaljerna i tempo ut till dam- och herrelit. En klassisk skånsk banan med ett öppet landskap och hård vind blev 47 tuffa kilometer för herrelit respektive 30 kilometer för damelit.

I herrelit försvarade Tobias Ludvigsson, CK HVR16 sitt guld från förra året och tog en övertygande seger med en minute och 52 sekunder tillgodo till tvåan Staffan Shane MC Arvidsson, Uppsala Cykelklubb, tredjeplatsen gick till Hannes Bergström Frisk, Ryska Posten SK.

– Det har varit fantastiskt blåsigt och svårt att disponera loppet, men det känns fruktansvärt skönt, säger Tobias Ludvigsson.

Resultat:

1a. Tobias Ludvigsson, CK HVR16
2a. Staffan Shane MC Arvidsson, Uppsala Cykelklubb
3a. Hannes Bergström Frisk, Ryska Posten SK.

I damelit blev det återigen Lisa Nordén, Stockholm CK som fick kliva högst upp på pallen med 1 minute och 20 sekunder före Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna och tredjeplatsen gick till Frida Knutsson, Team Ormsalva Athletic club.

– Det känns jätteskönt, jag har stor respekt för de här tjejerna som kör, dem här i toppen är heltidsproffs så att fortfarande kunna konkurrera på tempo är jättekul, säger Lisa Nordén.

Resultat:

1a. Lisa Nordén, Stockholm CK
2a. Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna
3a. Frida Knutsson, Team Ormsalva Athletic club

Svenska Cykelförbundet är ett av Sveriges äldsta specialidrottsförbund, bildades år 1900 och består idag av drygt 420 föreningar med drygt 50 000 medlemmar över hela landet. I förbundet finns sju grenar -landsväg, mountainbike, bancykel, BMX, cykelcross, paracykel och trial - med verksamhet för alla åldrar. En gång cyklist – alltid cyklist!