Lite smått och gott om UNT Bike Weekend: Föredrag och frågestunder och 1000 mtb-cyklister

Om sex veckor körs UNT Bike Weekend i Uppsala; 12-14 maj. Helgen omfattar både mtb- och racerlopp. Vi tog arrangörerna på pulsen och kollade upp vad som kommer att hända kring de olika loppen; och det verkar vara mycket! Så har ni inte anmält er så är det hög tid…
Här är en liten sammanfattning:
Anders och Stefan Adamson är klara som speakers hela helgen
Ca kl 18:00, med Anders som konferencier, på fredag kväll 11 maj kommer Emma Johansson och Martin Vestby hålla ett gratis föredrag om Emmas väg till Rio och om själva linjeloppet i stora mattältet på borggården. 
En frågestund med Jenny Rissveds som är öppen för alla kommer också ske under lördag eftermiddag under ledning av Anders.
Anmälningsläget ser väldigt bra ut och Pearl Izumi MTB Skandisloppet kommer med största sannolikhet bli fullt med 1000 deltagare.
Gällande elitklass är Team Allebike klara med Michael Olsson i spetsen, och från Team Apollo Skoda kommer Calle Friberg och Henrik Sparr. Och förhoppningsvis kommer Jonas Ahlstrand  tillbaka för att försvara sin vinst från förra året.
Om man är intresserad av att provcykla mtb-banan under ledning av CK Uni är man välkommen till Uppsala 22 april eller 5 maj. Mer information om dessa provcyklingar kommer finnas på arrangörens hemsida under nästa vecka.
Info om klara lag till Scandinavian Race återkommer vi om.
Ser ut att bli en rolig helg för cyklisterna i Uppsala 12-14 maj.