Lucas försvarade sitt SM-guld!

Lucas Eriksson lyckades försvara sitt SM-guld när SM i linjelopp på cykel åter kördes i Båstad, och det blev i mångt och mycket en repris på fjolårsloppet när han likt förra året spurtslog Tobias Ludvigsson.
Lucas Eriksson gick loss från frontgruppen när fyra varv återstod på den mycket tuffa banan i Båstad, och fick snart sällskap av Tobias Ludvigsson, proffs i franska Groupama FDJ. De två turades sedan om med dragjobbet och hade som mest drygt fyra minuter tillgodo på den efterföljande gruppan av cyklister där även klubbkompisen och brorsan Jacob Eriksson, satt med.
De två attackerade varandra mot slutet av loppet, men ingen av dem fick någon lucka så loppet avgjordes på upploppsrakan där Lucas var den bäste spurtaren och kunde vinna med någon meter tillgodo på Ludvigsson.
- Jäkligt gött att kunna försvara SM-guldet sa Lucas i segerintervjun efter loppet.
- Jag vet inte vad jag ska göra åt ”junioren”, sa den några år äldre Tobias Ludvigsson efter målgången, men det är rätt kille att bli slagen av, berömde han.

Av övriga Maifcyklister så var Jacob Eriksson den ende som fullföljde, och det på en sjundeplats. Totalt var det bara elva cyklister av drygt hundra som startade som fullföljde det tuffa och mycket varma linjeloppet. Det var uppåt 32 grader varmt och i branta Tarrabacken blödde asfalten på sina ställen.

I damjuniorklassen hade Maifracing två cyklister till start och bäst gick det för Medina Luthelius som körde in på en fjärdeplats.
- Jag är jättenöjd, banan är stenhård men det kändes bra, sa en glad Medina efter målgången.
Amanda Mikaelsdotter, Maifracings andra tjej i juniorloppet kom på åttonde plats.