Med blicken mot Tour of Valencia

Omkring två veckor efter Tour Down Under påbörjat cykelåret 2019 är det dags för Tour of Valencia. Detta landsvägscykellopp fungerar ofta som en förberedelse inför vårklassikerna.

 

 Medan loppet hölls första gången 1929 är det mer känt i modern tid för de ekonomiska besvär som drabbat loppet. Det blev så illa att det inte var något lopp mellan 2009 och 2015. Före detta cykelproffset Ángel Casero försökte få igång loppet under 2015, men lyckades tyvärr inte. Året därpå och med hjälp av sin bror Rafael lyckades de äntligen få loppet på fötterna igen och det har fortsatt utan finansiella katastrofer varje år sedan dess.

 2019:s upplaga börjar den 6:e februari och pågår till den 10:e och blir det 70:e i loppets historia. Förra årets upplaga vanns av Alejandro Valverde, som då tog hem sin tredje vinst någonsin och därmed blev personen med flest vinster i loppets historia. Deltar han i år igen har han möjligheten att också bli den andra någonsin som tar två förstaplatser efter varandra. Den enda som kan säga detta idag är Melcior Mauri som vann både 1991 och 1992.

 

 Den som planerar på att följa loppet kan även vilja titta runt på oddsajter och se om det finns några som erbjuder riktigt bra odds för det. Det är lätt att hitta många av de största aktörerna genom att gå in på 1×2.se. Då loppet inte är det största är det bäst att kolla upp sajterna var för sig och bekräfta att de faktiskt har odds för det. Efter man gjort detta är det bara att hämta hem sin oddsbonus och lägga pengarna på något som både är tillräckligt stark just nu och också fått bra odds. På så sätt vinner man faktiskt något och inte bara lite mer än man satsade.