Med fötterna för hjärnan – Hjärnmannen Toni cyklar för Hjärnfonden

Är du frisk i huvudet? Det hoppas vi verkligen, men sanningen är att många lider av någon form av funktionsnedsättning, skada eller sjukdom i hjärnan. Toni Trajcevski 30 år från Södermalm i Stockholm, har bestämt sig för att göra skillnad för dessa personer genom att cykla, helt utan support med endast en cykelkärra, genom Sverige för att samla in pengar till Hjärnfonden. Resan påbörjas den 22a maj 2013 med startpunkt Gällivare och pågår söderut så länge benen orkar, men med förhoppningen att senast tre veckor senare nå Malmö.

Företag och privatpersoner har möjlighet att donera pengar till Hjärnmannen, som projektet heter, alla pengar går oavkortat till Hjärnfonden. Genom sponsring från bl.a. Statoil, Next Jet och Skistart går projektet att genomföra och välbehövliga pengar samlas in för framtida forskning av bl.a. Alzheimers, beroende, ADHD, Parkinsons sjukdom, migrän och hjärntumör.

- Att valet föll på just Hjärnfonden var självklart . Mer än var tredje svensk drabbas någon gång i livet av en hjärnsjukdom, det känns viktigt att stödja forskningen av vår mest komplicerade del och att göra livet lättare för de drabbade och deras anhöriga, säger Toni som själv har personer i sin närhet som drabbats av sjukdom som är kopplat till hjärnans funktion.

Hjärnmannen Toni snackar inte bara  - han gör en insats!

Hjärnmannen Toni snackar inte bara – han gör en insats!

”Idén med att cykla för välgörenhet är inte på något sätt ny. Men det kommer att bli intressant att följa det ökande beloppet för varje tramptag och det kommer vara det som driver mig när regnet öser ner och skavsåren blir fler, säger han. 

Hjärnfonden samlar in pengar till forskning och information om hjärnan och dess sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. För mer information besök www.hjarnfonden.se.

Äventyret kan följas på följande kanaler:

Hemsida: www.hjarnmannen.se

Facebook: www.facebook.com/hjarnmannen

Instagram: hjarnmannen

Twitter:     @HjarnmannenTour

Vi på velo.se säger bara: Lycka till och ger Toni ett tips: använd en Brooks lädersadel – suverän komponent när det gäller att cykla många mil under flera dagar…