Team Tre Berg: Med två segrar från helgen i bagaget startar laget Tour de Bretagne idag

I helgen som gick tävlade delar av laget i Sverige. Isac Lundgren, Erik Sandersson och Ludvig Bengtsson körde Kinnekulle Cyclassics och Kinnekulleloppet. Det blev segrar båda dagarna, först för Erik som dessutom tog ledningen i SWE-cup. Ludvig vann Kinnekulleloppet efter en lång spurt uppför högkullen på Kinnekulle, samma ställe där Tre Berg har sitt sista bergspris.Resterande åkare från laget har varit i Frankrike sedan Tour du Loir et Cher och startar idag Tour de Bretagne. Bretagne är ett av de finaste UCI 2.2 loppen på kalendern och det märks på startfältet som håller hög klass.

Loppet går över sju etapper med sista etappen den första maj. Det är inga berg men profilen är tuff med många stigningar och långa etapper. Vädret kan dessutom vara dåligt.

Tyvärr har Marcus Fåglum Karlsson blivit sjuk och man kommer att starta med fem åkare. Ett tråkigt bakslag för Marcus som haft loppet som ett av sina mål under året.

Kim Magnusson och Alexander Wetterhall är i bra slag och laget hoppas kunna prestera bra och få några resultat med oss från denna vecka.

Startande från Team Tre Berg – PostNord
Alexander Wetterhall
Kim Magnusson
Richard Larsén
Pontus Kastemyr
Niklas Gustavsson

With two victories from last weekend the team starts Tour de Bretagne today