Mot Cykel-SM

 

Dags för linje-SM

Det är som regerande svensk mästare Lucas Eriksson och Maifracing återkommer till Båstad för 2019 års upplaga av de svenska linjemästerskapen. Banan är densamma som förra året med den mycket tuffa backen uppför Tarravägen i Båstad och det är en backe där Lucas trivdes alldeles utmärkt förra året, så får han och Maifracingcyklisterna får räknas som en av favoriterna att vinna även i år.

Lucas Eriksson som i år tävlar professionellt för danska Riwal Readynez Cycling Team är under SM tillbaka i klubblaget och har utöver brorsan Jacob Eriksson med sig Jacob Ahlsson, Niklas Jagerstål, Albin Johansson, Kim Åleheim, Linus Eriksson Kvist och Samuel Lord i laget. Grabbarna i laget har kört bra under hela våren och försommaren så det är ett starkt lag Motala AIF CK och Maifracing mönstrar till söndagen i Båstad.
- Vi har alla förutsättningar att vinna, det finns inget annat mål än att ha med tröjan hem i år igen, säger Martin Söderholm, sportchef för Maifracings herrar.
- Killarna är i mycket bra form och vi har flera cyklister som kan leverera bra i backen, det är en bra stämning i laget och jag tycker det är så otroligt kul att få jobba med dem, berättar Martin och säger:
- Det ser mycket bra ut inför söndagen.

I damjuniorklassen kommer Maifracings Medina Luthelius och Amanda Mikaelsdotter till JSM-start, tjejerna bär inte på favoritskapet i juniorklungan så de kan köra loppet helt utan någon press på sig, men Medina har kört starkt under våren och kan säkert dyka upp som en outsider i toppen meddelar man från tjejlaget.

Övriga startande från Motala AIF CK under SM-helgen i Båstad som inleds med Mastersklasserna på fredagen, är Jonas Karlstedt H30, Emma Stefansdotter D30, Fredrik Hjertz H40 och Ulrika Wånggren D50. Tävlingshelgen avslutas sedan på måndag med ungdomsklasserna och där är systrarna Anna och Karin Söderqvist anmälda, Anna i Flickor 13-14 år och Karin i Flickor 15-16.

För Maifracings herrelitcyklister så fortsätter sedan resan söderut efter avslutat linjelopp i Båstad, på tisdag 2 juli körs kortbane-SM i Malmö och hela gänget är anmält dit. Kortbane-SM körs under SM-veckan Sommar som avslutas på tisdagen 2 juli.