Motala AIF satsar hårt

På en presskonferens under lördagen 25 november i Motala presenterade Motala AIF CK sina framtidsplaner inom svensk cykel, man presenterade ett elitlag där hittills sju cyklister är startklara. Dessutom nämnde man att man siktar på att komma ut i Europa med ett continentallag och att man ska sjösätta en satsning på ett ungdomar och tjejer 2018.

I herrelitlaget som presenterades finns tre cyklister som kommer från den juniorsatsning som Motala AIF drivit de senaste åren, Emil Lundmark, Linus Kvist och Samuel Lord. De tre är alla födda 1999 och blir därmed förstaårsseniorer 2018.

- Vi vill fortsätta den satsning på unga cyklister vi gjort de senaste åren, och med de framgångar med två raka JSM-guld till klubben så är det naturligt att vi växlar upp från juniorlag till elitlag, berättade Fredrik Hansen, vice ordförande i MAIF CK.

De tre får sällskap av ytterligare tre unga cyklister, från Halmstadsklubben CK Bure kommer Lukas Losvik och Adam Svensson, de två är också födda 1999. Från västkusten kommer även den sjätte cyklisten i sällskapet, Erik Sandersson som kommer från Varberg och körde under 2017 i Team Tre Berg. Erik blir något av ålderman i sällskapet, född 1998.

- Vi kommer ha några av landets mest lovande cyklister i laget, säger Pär Lundmark, en av de ansvariga i för Motalalaget.

- Vi planerar att köra de nordiska tävlingar som ingår Europacupen utöver SWECup och SM, berättade Pär på presskonferensen. På en hel del av tävlingarna i Sverige kommer man vara förstärkta med Jacob Eriksson som körde i MAIF:s juniorlag 2017 och vann JSM.

- Vi förhandlar med ytterligare ett par cyklister, och sportchef. Förhandlingar vi räknar med att slutföra inom kort, sa Pär Lundmark.

- I juni träffades en grupp på sju personer med olika bakgrund inom Motala AIF CK och bildade en tävlingsgrupp, berättade Micke Fransson, klubbens mediakontakt. Gruppen består av Stefan Almsin, David Svensson, Micke Fransson och Fredrik Hansen som alla fyra sitter i klubbens styrelse. Klas Eriksson, Henrik Lord och Pär Lundmark är de övriga tre och har bakgrund som ledare och föräldrar till några av de tidigare juniorerna.

- Vi har en målsättning att kunna ställa ett Continentallag på startlinjen 2019, vägen är dock lång dit och vi börjar med ett elitlag 2018 så får vi se vart vi hamnar, sa Fredrik Hansen.
Dessutom så kommer man fortsätta satsningen på ungdomar och även då en satsning på unga tjejer där man räknar att kunna offentliggöra de planerna till nyåret.

 

Bildtext: Motala, 2017-11-25, Motala AIF CK presenterade sitt elitlag 2018 på en presskonferens, Adam Svensson, Emil Lundmark, Jacob Eriksson, Samuel Lord, Lukas Losvik och Erik Sandersson kommer att köra fö MAIF CK. Det tillsammans med Linus Eriksson Kvist, som inte kunde vara med på presskonferensen då han är utomlands. Foto: Micke Fransson/teambild.se