Motala inleder samarbete med Mattias Reck och Guided Heroes

Maifracing inleder samarbete med Guided Heroes och en av Sveriges mest erfarna cykeltränare, Mattias Reck som är tränare i World Tour-laget Trek-Segafredo med ansvar för bland annat tidigare Paris-Roubaix-vinnaren John Degenkolb, Mattias är också delägare och huvudtränare i företaget Guided Heroes som i och med detta samarbete också går in som en av sponsorerna i Motala AIF CK och dess tävlingssatsning i Maifracing.

- Vi är mycket glada för samarbetet med Maifracing, Motala är ju lite av en institution i svensk cykel, inte bara tack vare Vätternrundan, utan just för att Motalas elitlag genom åren ofta varit ett av de bästa i landet, kommenterar Mattias Reck det nya samarbetet.
- Jag minns ju själv i början på 1990-talet med giganter som Lars ”Lawa” Wahlqvist, Stefan ”Mikro” Andersson, Johan Fagrell, Anders Eklundh med flera i MAIF. När nu Motala bestämt sig för att göra en nysatsning med ett ungt starkt lag, med den ledning som krävs, var det extra kul att vara med i deras utveckling, säger Mattias.

Guided Heroes är ett företag som erbjuder personlig träningsrådgivning där coacher och cyklister sköter mycket av kontakten via en webbaserad träningsplattform, där data analyseras och pass planeras.
- En viktig del i Guided Heroes arbete mellan coach och adept är vår moderna plattform (Analytis by Todays Plan) där vi dels kan analysera effekt- och pulsfiler men också göra viktiga självskattningar av form, intensitet och återhämtning. Detta är extra viktigt i en sport som cykel där man ofta tränar på egen hand, med sin tränare på distans, berättar Mattias om plattformen
- Jag kommer att stötta laget, och arbetar själv redan på detta sätt sedan länge och plattformen vi använder är densamma som exempelvis Trek, Team Sky och Dimension Data.
- Den är helt ovärderlig. Jag och Motalas sportdirektör Mats Höllgren har båda access till deras konto, kalender, alla filer och hur de känner sig, fortsätter Mattias.
- Vi har nyss avslutat ett träningsläger på Gran Canaria och jag har haft kontakt med Mattias dagligen med data om våra cyklister, berättar Mats Höllgren, sportchef i Maifracing.
- Samarbetet med Mattias och Guided Heroes kommer att var till stor hjälp för oss, säger Mats och fortsätter:
- Vi i Maifracing är mycket nöjda över att ha detta samarbete med Guided Heroes och Mattias Reck.
Mattias Reck är 47 år, bor i Göteborg och är delägare och huvudtränare i Guided Heroes samt tränare i World Tour-laget Trek-Segafredo. Han har tidigare bland annat varit tränare Team Sunweb då laget hette Giant-Alpecin och varit förbundskapten i Svenska Cykelförbundet.
Bildtext:
Maifracing inleder samarbete med World Tour-tränaren Mattias Reck och företaget Guided Heroes där Mattias är delägare.