Motalas första SM-Guld sedan 1990

Lucas Eriksson heter 2018 års svenske mästare i linjelopp på cykel, Maifracingcyklisten tog hem Motalaklubbens första seniorguld sedan 1990, den gången var det Anders Eklund som var först över mållinjen.
Maifracing gjorde en mycket bra laginsats och såg till att hjälpa Lucas i klungan, helt enligt den plan man gjort upp i laget, och med två varv kvar på den tuffa banan drog Lucas i ett hårt tempo när man gick i Tarrabacken. Den ende som lyckades följa med i hans tempo var Tobias Ludvigsson, HVR 16, och de två cyklisterna körde tillsammans på avslutningsvarven. Sedan blev det en spurtuppgörelse mot mål där Maifracingcyklisten var den starkaste av de två. Trea i loppet kom Gustav Höög som också tävlar för HVR 16.
- Jag är jättenöjd, jag kände mig lite trött ett tag men det gick ju bra till slut, sa Lucas Eriksson efter mål.

- Helt enligt vår plan, alla har gjort ett gediget jobb, kommenterade sportdirektören i Maifracing, Mats Höllgren efter loppet.
- Vi har jobbat hårt och planerat för detta i en månad, så det känns väldigt bra för oss alla som är involverade i laget och MAIF CK:s satsning, säger Mats och berättar:
- När vi var här för att köra banan för några veckor sedan så stod Lucas nästan upp och sa glatt att de fick vara bra, konkurenterna, om de skulle köra ifrån honom när han såg Tarrabacken första gången. Det känns jätteskönt det här SM-guldet!

Av övriga Maifracingcyklister så blev Lucas bror Jacob Eriksson sjua, Isac Lundgren 16:e och Erik Sandersson 21:a. Dennis Wahlqvist, Linus Eriksson Kvist och Samuel Lord bröt loppet. I och med vinsten så är Lucas Eriksson också U23-mästare i linjelopp.

För Motala AIF CK och Maifracing så kan man summera årets SM med fyra medaljer totalt, två brons på tempo i ungdomsklasserna och ett lagguld på tempo för F15-16 för att sedan avsluta SM 2018 i Båstad på bästa sätt med SM-guld i herrseniorklassen.

Bildtexter: (bild fri för publicering)

Lucas Eriksson, svensk linjemästare på cykel 2018. Foto: Micke Fransson/teambild.se