Ny pallplats för Motala

På söndagen kördes årets andra deltävling i SWE-Cup för landsvägscykel, Kinnekulleloppet och det blev en ny pallplacering för Maifracing. Isac Lundgren tog hand om andraplatsen i tävlingen som gick runt och upp över Kinnekulle.

Isac satt med i tätgruppen av bestående av fem cyklister som kom iväg på fjärde varvet av fem på tremilabanan runt Kinnekulle. I avslutningen så väntade Isac länge med sin spurt i backen upp mot mål och satte in en sen attack, dock fick han se sig slagen precis innan mål av Richard Larsén, Ryska Posten som vann loppet. Trea blev Daniel Brengdahl, CK Hymer kom trea.

- Jag skulle ha väntat lite till innan jag spurtade, sa en något besviken Isac Lundgren efter prisutdelningen som trots allt gjorde en bra helg med en andraplats och en fjärdeplats för sitt nya lag.

-Vårt primära mål är att vinna cykeltävlingar, det sekundära målet var att försvara ledartröjan i SWE-Cup som Lucas Eriksson som Lucas Eriksson hade, nu mådde inte han bra och Isac kom med i utbrytning så då satsade vi allt på honom, berättar Maifracings sportdirektör Mats Höllgren.

- Nu blev han slagen i spurten och det är sånt som händer i cykel, ibland vinner man och ibland förlorar man. Men på det stora hela så är vi väldigt nöjda med helgen. Det var första gången vi körde detta laget och vi vann igår samt tvåa idag, summerar Mats Höllgren helgen.

Utöver Isacs andraplats så blev det ytterligare två pallplaceringar för Motalacyklister, Alfred Larsson blev trea i P10-12 och Karin Söderqvist tog tredjeplaceringen bland F15-16. Bland tjejerna i F15-16 så kom Julia Lundmark sjua, Amanda Mikaelsdotter åtta, Molly Åkerberg nia och Ellen Gustafsson tia. I damelitklassen kom Ida Wånggren nia och i herrseniorerna kom Fredrik Hjertz 41:a.
B