Ny sträckning för Sverigeloppet 2018

I år körs Sverigeloppet på cykel för andra gången och nu med ny sträckning.

Det klassiska Sverigeloppet som genomfördes första gången 1951 fick nypremiär förra året. I år körs för andra gången mellan 27:e juli och 2:a augusti. Under sju dagar kommer cyklister att trampa totalt 180 mil genom hela Sverige. Det anrika loppet startar i Haparanda och når målet i Ystad en vecka senare efter sju etapper med en genomsnittslängd på 27 mil.

I år körs Sverigeloppet mellan 27:e juli och 2:a augusti.
- Idén som jag burit på i många år realiserades äntligen förra året på ett lysande sätt. Vi har i årets upplaga ändrat banan något men det blir återigen en resa genom Sverige som är svår att beskriva. Vi har i dagsläget ett 10-tal lag anmälda och vi räknar med att det blir cirka hundra cyklister som kommer till starten i Haparanda. Vi noterar att en utmaning av den här typen är tuff men fullt genomförbar för målmedvetna cyklister som utför detta som ett lagprojekt med fokus på motion och upplevelse, säger Bernt Johansson, OS-guldmedaljör och cykellegend

– Vi har lagt stor vikt på säkerhet och bana och det känns bra att vi har en bansträckning som följer mindre, ofta natursköna, lättare trafikerade vägar, avslutar Bernt.

Bernt Johansson är även banchef och del av tävlingsledningen.

Sverigeloppet är cirka 180 mil fördelade på dagsetapper om drygt 23-30 mil. Varje etapp startas så att respektive lag, beroende av hur snabbt man åker, kommer i mål mellan kl. 18 och 19.
Varje kväll är det gemensam middag och genomgång av nästa dagsetapp.

Bansträckningen är i år något ändrad och ser ut så här:

Etapper: 27 juli Haparanda- Piteå

28 juli Piteå – Umeå

29 juli Umeå – Sundsvall

30 juli Sundsvall – Sandviken

31 juli Sandviken – Vingåker

1 Augusti Vingåker – Värnamo

2 Augusti Värnamo – Ystad

Arrangör är Avonova Active IF med stöd av hälsoföretaget Avonova, samt ett antal samarbetspartners och lokala föreningar. Arrangemanget genomförs den 27 juli – 2 augusti 2017.

Läs mer på http://sverigeloppet.bike

Bernt Johansson, tel: 0500-447493 alt 072-5627384; e-post: bernt.johansson@avonova.se

Avonova Hälsa AB

Fabriksgatan 4

531 30 Lidköping

www.avonova.se