Ny topplacering – Hanna på väg att etablera sig i världseliten

Två sekunder bakom världstourvinnaren. Hanna Nilsson är på väg att etablera sig bland de allra främsta i damcykelns världselit.

– Det känns fantastiskt. Nu har jag visat att resultatet i det första världstourloppet inte var någon engångsföreteelse, säger Hanna Nilsson till vargardacycling.se.

Efter 14:e platsen i premiären av Women´s World Tour slog den 25-åriga svenskan till med en 11:e plats i italienska klassikern Trofeo Alfredo Binda. Hanna Nilsson, som i år kör för BTC City Ljubljana, spurtade in bara sekunderna bakom överraskande segraren Coryn Rivera – men det fanns chans till ännu bättre placeringar. Under sista varvet av det 13 mil långa loppet var Kristianstadscyklisten med i en utbrytning tillsammans med bland annat världstourledaren Elisa Longo Borghini.

– Jag tänkte att det kanske kunde hålla när det var flera stora namn med. Men det fanns lag som tänkte annorlunda och då fokuserade jag istället på att hjälpa min lagkompis Eugenia Bujak som är den bästa spurtaren av oss – än så länge…

Bujak åkte in som sjua på samma tid som Hanna Nilsson.

– Hannas utveckling är något jag faktiskt inte hade räknat med. Men det är enormt kul och viktigt för oss. Vi behöver fler tjejer som kan följa efter nu när Emma Johansson slutat, säger förbundskapten Lucas Persson, till vargardacycling.se