Nytt rekord på Vätternrundan: 6.37.09

2012 satte Team Ride of Hope nytt tidsrekord i Vätternrundan med 6:37.56. I år gjordes ett nytt försök av Vätternrundans träningsexpert, och tillika förbundskapten för herrlandslaget på cykel, Mattias Reck. Inför årets runda samlade han ihop några av Sveriges vassaste cyklister, från helt olika cykelklubbar, med målet att slå 2012 års
rekordtid. Samtidigt cyklade de för att samla in pengar till Hjärtebarnsfonden.
Men förutsättningarna var inte de bästa med tanke på blåsten och trots att man hade dubbelt så många starka åkare som ifjol var det oklart om det skulle gå. Men vädret till trots så lyckades åtta starka cyklister att cykla in på 6:37.09 och därmed kapa rekordet med nära en minut.

- Killarna tycker att det har varit en häftig och unik upplevelse att köra ihop med ett gemensamt mål för en god sak, fast man till vardags tävlar i olika tröjor, säger Mattias Reck. Följande cyklister slog rekordet:

Linus Dahlberg –  Alexander Gingsjö - Anders Ekh - Marcus Svensson -Marcus Johansson - Johan Nystrand-  Jimmy Rönn - Erik Saeden

Annars blev väl årets Vätternrunda mest känd för dess Vd,  Eva-Lena Fricks PR-miss att inte låta Joel   Ljungberg fullfölja sin runda runt Vättern på sin enhjuling utan tog hjälp av polisen att plocka nummerlappen av honom med motiveringen att han var en säkerhetsrisk!

Med samma logik borde hon ställa in hela Vätternrundan!