Omgjord Crescent Raidho – För urbana pendlare som söker både komfort prestanda

Crescent har tagit ett rejält omtag på deras modell Raidho. Nu har man gjort om den för att passa för urbana pendlare som vill ha både prestanda och komfort. 

– Raidho är inspirerad av racercyklar där växlar och bromsar är integrerade i ett stycke och cykeln har ett smalare styre för en mer ergonomisk sittställning, säger Roger Lindahl, produktutvecklare på Cycleurope i Varberg.

Raidho innebär en smärre revolution, och på cykelfabriken i Varberg är man stolta över den unika cykeln:

– Vi har tagit egenskaper från racercyklar men har anpassat och gjort om dessa för stadsmiljö. Resultatet har blivit en väldigt behaglig körställning och en komfort som passar urbana cyklister, säger Roger Lindahl, produktutvecklare på Cycleurope i Varberg som är en av hjärnorna bakom nya Crescenthojen Raidho.

Vad är det då som gör Raidho så speciell?
Växelreglaget och broms är, precis som på en racer, integrerade i ett stycke. Man har kontakt med bromsen hela tiden, och behöver inte ändra handposition. Det gör cyklingen i en oförutsägbar stadsmiljö säkrare och smidigare.

Men det räcker inte med det. Tack vare ett smalare styre, det ergonomiska H-styret, än vad som normalt brukar användas på hybridcyklar och en axelbred bredd som påminner om racercyklar får cyklisten en mer ergonomisk sittställning och händerna en mer bekväm position. Med hyggligt breda däck, 37 mm, får man en naturligt mjukare färd i stadsmiljö trots att cykeln är sportig:

– Man kan säga att vi har komfortanpassat det sportiga uttrycket för stadsmiljö,  sammantaget representerar Raidho ett helt nytt grepp  på den urbana cyklisten, menar Roger Lindahl:

– Detta är en cykel som ger en helt ny upplevelse, utvecklad för urbana pendlare och andra cyklister som prioriterar prestanda men inte vill cykla på en racer och designintresserade med visst intresse för det senaste inom teknik. Växlar, vevparti och de hydrauliska skivbromsarna är valda ur Shimanos nya 11-växlade grupp Metrea. Ramen är byggd av trippelreducerade aluminiumrör snyggt hopsvetsade till en lätt, urstark enhet. Singelklinga fram med snyggt integrerat kedjeskydd och en kassett med stor spridning gör att du alltid kan hitta rätt kadens, oavsett om det går uppför eller utför.