OS-ettan toppade cykeltouren – Sara Penton bästa svenska

OS-ettan är tillbaka på allvar. Anna van der Breggen , som vann det dramatiska linjeloppet i Rio-OS i höstas, imponerade stort när damernas världstour på cykel fortsatte med nederländska Amstel Gold Race. Bästa svenska blev lite överraskande Sara Penton som tog sin bästa världstourplacering någonsin med en 25:e plats.

– Det gick förvånansvärt bra efter omständigheterna. När jag vaknade i morse kände jag mig ganska förkyld och visste inte hur kroppen skulle reagera på en så pass tuff bana. Men det här var ett positivt besked, säger Stockholmscyklisten till vargardacycling.se.

Van der Breggen var klart starkast i avslutningen på det tuffa drygt 12 mil långa loppet på hemmaplan. Nederländskan, som fyller 27 år på tisdag, skadades i början av säsongen och har bara kört i två av de tidigare världstourloppen.

– Det kan ha gjort att jag kanske är mindre sliten än många andra. Jag kände verkligen att jag var i form inför det här loppet, säger van der Breggen.

Av övriga svenskor slutade Hanna Nilsson 36:a och Emilia Fahlin 41:a, både med samma tid som Sara Penton, drygt tre minuter efter van der Breggen. Sara Mustonen bröt.