Provcykla en BMC på Gotland i sommar

Gotlandsföretaget Bikeoholic i unikt samarbete med cykeltillverkaren BMC

Sugen på att testa hur det känns att cykla en BMC Roadmachine 01 Two? Eller varför inte en BMC Amp Speedfox MTB med inbyggd elmotor? 

I sommar kan det bli verklighet på Gotland.

Ett unikt avtal har träffats mellan gotlandsföretaget Bikeoholic och den schweiziska cykeltillverkaren BMC, som innebär att det för första gången kommer att gå att hyra företagets cyklar i Sverige.

På samma sätt som du hyr en riktig proffscykel när du åker på resa till Mallorca eller Gran Canaria kan du alltså hyra en BMC hos Bikeoholic.

”Vi ser att det finns många som vill komma till Gotland och cykla på bra cyklar. Här får de möjligheten att verkligen testa vad cyklarna går för”, säger Lovisa Moberg, som driver Bikeoholic tillsammans med maken Jonas.

Just jämförelsen mellan Mallorca och är något som både BMC och Bikeoholic återkommer till.

”Gotland är Sveriges svar på Mallorca, därför är det viktigt strategiskt för oss. Det är en bra plats att få sitt första intryck av BMC. Att kunna koppla ihop BMC med både Bikeoholic och Gotland är fantastiskt”, säger Glenn Thejl, som är BMC:s representant i Sverige.

”Det finns en lång tradition av cykling här, både cyklar och bilar visar varandra hänsyn. Det enda som Mallorca har men som vi saknar är berg. Vi har motvind istället”, säger Jonas Moberg.

Bikeoholic startade för tre år sedan som webbshop och har under somrarna även funnits som fysisk butik i Klintehamn på Gotland. Med enkla medel – butiken utgjordes av en container i makarnas trädgård – har företaget skapat en mötesplats för vänner av landsvägscykling.

 

”Vi har nått både passionerade amatörcyklister och dem som är på elitnivå. Jag tror att de känner att vi också är passionerade, att vi har fingertoppskänsla och att vår satsning är helhjärtad”, säger Lovisa Moberg.

I somras startade Bikeoholic Windbreakers club, som arrangerar träningar och lopp, för att skapa ytterligare ett forum för cykelentusiaster. I vår tar de nästa steg i sin utveckling och öppnar en ny butik med ännu större sortiment (senast varumärkena Void och YMR Track Club), i centrala Klintehamn, där de kommer att hålla öppet året runt.

”Den enda anledningen till att vi gör det här är ju att vi gillar det själva. Vi fyller såklart ett behov och vi adderar en service till gotlänningar och turister, men i grund och botten gör vi det här enbart för att vi älskar cykling”, säger Lovisa Moberg.

”För BMC är det viktigare att ha dedikerade återförsäljare och människor som jobbar med BMC, det är ett varumärke med historia och tradition bakom oss, med vinster i Tour de France och världsmästerskap. För att kunna sälja BMC måste man ha kunskap, hjärta och passion. Det är det ingen tvekan om att Jonas och Lovisa har. Vill du se en vuxen man bli som en tonåring ska du ge Jonas en BMC”, säger Glenn Thejl.

 

För mer info, vänligen kontakta:

Jonas Moberg

jonas@bikeoholic.se

B I K E O H O L I C

Södra Kustvägen 33

623 77 Klintehamn, Gotland

www.bikeoholic.se