Racer-Oves krönika: Jag har min åsikt, velo.se sin!

Nu har jag varit hemma på svensk mark lite mer en vecka och det har blivit en lite lugnare tid träningsmässigt av olika skäl, dels för att det var behövligt och sen har det varit övertid och återigen övertid på jobbet. Att komma hem till vintervädret var väl inget vidare men trotts allt har Borås visat sig från den goda sidan med soliga dagar till stor del och det är numera ljust längre fram på eftermiddagarna.

Det gäller att hitta ljusglimtarna i tillvaron. Våren är snart här! Nu rullar vardagen på i ca fyra veckor till innan det bär av ner till Belgien för att starta igång säsongen på allvar med kermesslopp. Kommer bli en intensiv start med många race på få dagar men blir som ett träningsläger det också så bara bita ihop och ge gas.

En annan sak som kanske bör tas upp, trångsynta människor!? Vad jag tycker eller har för åsikt om olika saker är per automatik inte samma sak vad min chef, vänner, familj eller liknande har för åsikt. Det gäller naturligtvis tvärtom också… Jag vet inte hur frågande personer har det hemma till exempel, alltid överens!? Alltid överens med alla på arbetsplatsen?

Jag säger varken bu eller bä, det kanske är så att jag delar åsikt i detta fall eller inte… Men bara för att jag skriver krönikor på Velo.se betyder det inte per automatik att jag delar andra krönikörer, ansvarig utgivare eller anonyma mails åsikter. Tänk på det innan Ni trångsynta personer uttalar Er eller tar det för givet.

Jag lägger min energi på att cykla, det är det jag vill göra… Därför låter jag dem som är insatta och har som uppgift att sköta svensk cykel på högre instans göra det. Men ett tips bara, hoppa ur sandlådan och sluta pajkasta varandra i dess olika cykel- eller socialamedier.

Lös problemen som vuxna människor på ett korrekt och seriöst sätt så får vi hoppas att sagan slutar väl!

Med vänlig hälsningar!

Oven Nilsson