Radiomissen kan ha kostat Emilia Fahlin en VM-medalj

Emilia Fahlin var på väg mot en VM-medalj när en kommunikationsmiss  plötsligt grusade alla förhoppningar.

– Det känns riktigt surt. Utan det missödet hade vi tagit medalj – frågan är bara vilken valör, säger Emilia Fahlin till vargardacycling.se

Nu slutade hennes Wiggle High5 fyra i det inledande lagtempot i cykel-VM i Innsbruck, 57 sekunder efter segrande Canyon Sram och 29 sekunder från bronset.

Emilia och hennes lag ledde klart vid den första mellantiden. Då hade redan en av laget sex åkare fått släppa kontakten. Och bara en mil senare tecknade Emilia åt följebilen för att den via radiokontakt skulle få de övriga i teamet att sakta ned något.

– Jag hade tagit en förning och skulle glida in bakom. Men vissa i laget körde för fort och via radion ville jag att de skulle sakta ned en aning så att jag kunde komma in på rullen igen. Men det budskapet dröjde alldeles för länge. Hade beskedet kommit direkt hade luckan inte blivit så stor. Nu blev det omöjligt att komma tillbaka, säger Emilia Fahlin

Med bara fyra åkare kvar klarade inte Wiggle att hålla tempot under de återstående milen.

– Vi har snackat igenom det som hände men eftersom det här vara sista racet med gänget finns det inte så mycket att diskutera. Det känns bara tråkigt att det blev så här. Med fem åkare hade vi absolut varit på medaljplats. Nu gäller det att glömma det här och fokusera mot det individuella tempoloppet.