Dr Herbert: Vart är vi på väg?

Alltid lika observante Dr Herbert reagerade omedelbart på vår nyhet om SCF´s nya organisation och gör en liknelse med ett av Sveriges mest populära TV-program: På Spåret: Vart är vi på väg? Här är hans rader:

”När cykeletapploppet Postgirot kördes var Ingvar Oldsberg speaker och vid varje etappmål den store förkunnaren. Även under frågeleken På Spåret i TV var han programledare ihop med bisittaren Hellberg. När dressinen och 1: klassen rullade kom frågan ”vart är vi på väg?”.

Nu kunde det lika väl heta”Cykelsporten, vart är vi på väg?” Det rätta svaret som ska ges gäller vem som efterträder Glenn Magnusson, den forne sportchefen i cykelförbundet?

Rätt svar skulle vara Mattias Reck. Den som är ansvarig för frågeleken på Spåret hade säkerligen avskedats med omedelbar verkan om han tagit fram en sådan fråga. Jag menar att en fråga skall var av den art att den ”med minsta sannolikhet ska kunna besvaras av de tävlande.

De som skulle tänkas blir den nye sportchefen i svenska cykelförbundet kan finnas bland dessa namn:

Glenn Magnusson
Klas Johansson
Markus Ljungkvist
Tommy Prim
Michael ”Roddaren” Andersson
Magnus Bäckstedt
Sven-Åke Nilsson
Jona Ljungkvist

Listan kan fyllas på nästan till oändlighet.

Vilka meriter kan Mattias Reck visa upp i sin cykel karriär?

Svenska cykelförbundet uppnå ingen framgång när oerfaren ledare sitter i denna position eller är det andra som styr och ställer och Mattias Reck på grund av sin oerfarenhet bara nickar som en figur upphängd på trådar – som en marionett?

Frågan måste ställas; hur reagera sponsorerna över ett sådant maktbegär från en så liten klick? Jag är helt övertygat att Pia Sundhage (damfotball) skulle uppnå större framgång åt cykelsporten än det gäng som nu styr nu cykelsporten med inbördes beundran.  

Gråt  inte nu, eller börja gråta längre fram!

Dr Herbert

P.S. ……man avskeda inget kompetenta ledare och ersätter dem med inkompetenta – Jo, i diktaturländer avskedar man kompetensen och ersätter dem med inkompetenta ledare  och där gå det så som det blir i Cykelsverige också.”