Repris för Fahlin?

Emilia Fahlin hoppas på repris i Vårgårda För två år sedan spurtade Emilia Fahlin hem segern i Vårgårdas World Tour. Nu siktar den snart 30-åriga Örebrocyklisten på en favorit i repris.

– Jag får fortfarande gåshud när jag tittar på det där upploppet. Det var mycket känslor i den segern, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se.

Då, 2016 i Ale Cippolinis tröja, var Emilias hemmaseger en rejäl överraskning. Nu, i ett av de avslutande racen för brittiska teamet Wiggle High5, räknas svenskan som en av förhandsfavoriterna i måndagskvällens 141 km långa linjelopp.

– Jag gillar den här banan och det är så klart ett lopp man verkligen vill vinna, säger Emilia Fahlin.

I fjol slutade hon åtta i den täta slutspurten på samma tid som segrande finländskan Lotta Lepistö.

-Det handlar om så små marginaler. Då lyckades jag inte riktigt hitta rätt ryggar och det blev inget perfekt avslut.

Förhoppningsvis får svenskan nu hjälp av sina lagkamrater när det är hennes ”hemmaplan”.

- Vilka möjligheter jag får avgörs av hur loppet utvecklar sig. Vi har ju många bra kort att spela med. Men jag hoppas jag får en fri roll och eftersom jag gjort ganska mycket för andra i laget under året kanske det är min tur nu…

Att formen finns där visade Emilia i linjeloppet i EM för en vecka sedan. Ett olyckligt kedjestopp bara 500 meter från mål kostade tio sekunder – och en topplacering.

-Det var surt att inte få chansen att utnyttja det perfekta läge jag hade. Men jag får försöka ta igen det nu. Wiggle High5 beslutade nyligen att lägga ned sin satsning efter den här säsongen.

För Emilia Fahlin och de övriga åkarna i teamet kom beslutet inte som någon större överraskning.

– Vi har märkt att satsningen inte varit hundraprocentig och det har naturligtvis påverkat en del.

I vilken dress Emilia ska köra nästa säsong är inte bestämt.

– Ett par team har tagit kontakt men inget är klart ännu. En World Tour-seger skulle knappast försämra förhandlingsläget…