Jenny Rissveds bryter kontraktet med Scott – tar en timeout från cyklingen

Den olympiska mästarinnan Jenny Rissveds och SCOTT-SRAM går skilda vägar. En av Mountainbikings mest lovande kvinnliga talanger behöver mer tid innan hon kommer tillbaka till racing och kommer därför att dra sig tillbaka från sitt kontrakt med SCOTT-SRAM MTB Racing Team.
Jenny Rissveds, både olympisk och svensk mountainbike champion, har idag meddelat att hon vill fullt ut återhämta sig och vara 100% redo innan hon börjar tävlka  igen. Följaktligen avslutade den 23-årige svensken sitt kontrakt med sitt team, SCOTT-SRAM MTB Racing. Jenny har kört på SCOTT-cyklar sedan hon började mountainbike och har varit medlem i laget sedan 2014. Hon har haft stor framgång genom åren, bland annat genom att vinna olympiska spelen i Rio 2016, U23 VM i 2016 och U23 VM i 2015.

Jenny fattade sitt beslut den senaste veckan och informerade Thomas Frischknecht, chef för SCOTT-SRAM-laget, som har accepterat Jennys önskningar och släppte henne direkt från sitt kontrakt.

Efter att ha vunnit de olympiska spelen i Rio 2016 fann Jenny Rissveds sig i en helt ny situation – man skulle kunna säga ett nytt liv helt. Många saker har förändrats för henne på kort tid. Vissa saker var positiva, men vissa var tyvärr negativa. Mestadels den olyckliga situationen för en oenighet med Svenska Cykelförbundet och förlorade båda sina farfar på kort tid. Som ett resultat fick Jenny psykiska problem som håller henne tillbaka från tävling under en bra del av 2017-säsongen. Med 2018-säsongen börjar snart, har hon kommit till slutsatsen att det är bättre för henne att först återhämta sig och sedan tänka på en comeback i motsats till att försöka uppfylla sina skyldigheter som hon inte kan följa med. Resultatet av detta beslut är ett återkallande från hennes kontrakt med SCOTT-SRAM.

Jenny Rissveds: ”Jag är väldigt tacksam för de år jag har haft med Thomas och SCOTT-SRAM Team. De har gett mig ett unikt och viktigt stöd. Utan Thomas och laget hade jag aldrig gjort vad jag har kunnat göra på cykeln under de senaste åren. Jag vill också tacka SCOTT Sports för deras un-wavering stöd och tro på mig, särskilt under det senaste året. Jag skulle gärna vilja vara en del av laget men att vara med i ett lag du behöver bidra med och tyvärr kan jag helt enkelt inte göra det just nu. Det har inte varit ett enkelt beslut, men jag är övertygad om att det här är det bästa för alla berörda parter och att detta kommer att ge mig de bästa förutsättningarna för att komma tillbaka, bättre och starkare än någonsin. ”

 

Thomas Frischknecht: ”Hela mountainbikescen och i synnerhet SCOTT-SRAM-teamet är oerhört ledsen om vad som hänt med Jenny. För att bli frisk igen och att vara fri från någon form av skyldigheter, respekterar jag inte bara Jennys beslut, jag tror att det är det bästa för henne.