Rose X-Lite 6 – utvecklingen går framåt – 760 grams ramvikt

Man undrar ju stilla var det ska stanna? Är ramvikter under 500 gram möjligt? Nu förtiden väger i stort sett alla ”prestandacyklars” ramar mindre än ett mölkpaket, dvs under ett kilo. Nu när tyska tillverkare Rose presenterar sin nya X-Lite 6 så har man en cykel med en ramvikt av 760 gram. Noteras kan att den finns i en systermodell med lite enklare kolfibermaterial och således lite lägre pris; både med och utan skivbromsar; X-Lite 4.

Här följer lite matnyttig information om Rose X-LITE 6

Nya X-LITE
#oneforspeed

Nya X-LITE är resultatet av mer än 110 års fascination för landsvägscykling. Tack vara den suveräna kombinationen av lätt design, aerodynamik, integration och utmärkta åkegenskaper, erbjuder den bästa möjliga potential för att cykla i alla typer av omgivningar – i korthet  #oneforspeed. Den kompromisslösa ramen är designad i Tyskland och den imponerar med en minimalistisk design. X-LITE 6 är tillverkad av T40/60 UHM/HT-kolfiber och väger endast 760 gram. Med suveräna styvhetsvärden och utmärkt aerodynamik, erbjuder cykeln en helt ny nivå av prestanda hos racercyklar.

Tillverkningssättet av kolfibret ger identiska, optimala styvhetsvärden för vevpartiet och styrhuvudet i alla sex storlekar – för perfekt hantering och maximal fart för alla cyklister. Tack vare den strömlinjeformade ramen når denna racer suveräna resultat i vindtunneln. Åkegenskaperna hos nya X-LITE är också de imponerande: komforten tack vare den slopande geometrin i kombination med en flexande Ritchey Superlogic kolfibersadelstolpe med snyggt undangömd sadelklämma. ROSE High Performance-framgaffeln, som endast väger 325 gram har redan fått mycket goda testresultat, och den har förbättrats ytterligare gällande prestanda och säkerhet tack vare att den är gjuten i ett stycke samt har ett inlägg av Kevlar inuti gaffelröret.

X-LITE 6 med fälgbromsar ger mycket god bromsprestanda och är det rätta valet för viktmedvetna cyklister. Den rullar på Mavic R-SYS SLR-hjul, som endast väger 1295 gram. Mavic-hjulen ger perfekt kontroll med utmärkta styvhetsvärden. 25 mm breda Yksion Pro GripLink-däck ger dig god säkerhet tack vare gummiblandningen som passar för alla typer av vägar och väder. Önskar du bredare däck? Inga problem! X-LITE 6 kan ha upp till 28mm breda däck. Beroende på dina önskemål kan du antingen utrusta cykeln med en mekanisk Dura-Ace eller Red -komponentgrupp. De som föredrar elektroniskt växelsystem, kan välja mellan en trådlös Red eTap, högklassiga Dura-Ace Di2, eller den pålitliga Ultegra Di2. Den superlätta Superlogic Link Flexlogic sadelstolpen från Ritchey toppar den högklassiga utrustningen. Cykeln är även redo för att utrustas med en Dura-Ace wattmätare.

En cykel, inga kompromisser: nya X-LITE 6!

 

 

 

 

Mer info;

https://www.rosebikes.se/produkter/cyklar/racercyklar/race/x-lite-6/