Dubbelseger för Motalas tjejer – Emil sjua

Det blev en utmärkt premiär för Maifracings juniortjejer när Östgötaloppet kördes under söndagen 14 april, Medina Luthelius vann klassen före klubbkompisen Ellen Gustafsson. I herrelitklassen blev Emil Lundmark bäst med en sjundeplats tätt följd av Niklas Jagerstål som var tia över mållinjen.

- Jag är jätteglad över segern, sa Medina efter vinsten i damjuniorklassen på Östgötaloppet
- Och det är så roligt att köra i laget, vi har så kul och trivs så bra ihop, berättar hon i segerintervjun. Ellen Gustafsson såg till att det blev en dubbelseger för Motalatjejerna genom att bli tvåa och fjärdeplatsen gick till Maifracing genom Amanda Mikaelsdotter. Trea kom Klara Svensson, CK Fix. Lagets fjärde tjej, Julia Lundmark bröt loppet.

För Maifracings herrelitlag såg det riktigt bra ut under loppet, laget fick med tre cyklister i tätgruppen när det klungan splittrades i kantvinden ute på långa banan, tätgruppen hade ett tag fyra minuter ner till huvudklungan. I mål blev det en sjundeplats som bäst för killarna genom Emil Lundmark.
- Jag är lite besviken, jag tycker vi borde ha kommit bättre, sa Emil direkt efter målgång, men tillade direkt:
- Ben och kropp känns bra så det är bara att sikta mot nästa tävling.
Niklas Jagerstål blev näst bäste Maifracingcyklist på en tiondeplats, övriga placerade Maifracingcyklister var Isac Lundgren på 13:e plats, Samuel Lord som 17:e man och Jacob Ahlsson blev 38:a.

I seniorklassen hade Maif fyra herrar till start, bäst gick det för Fredrik Hjertz som blev 24:a.
- Det var lite väl mycket folk framför mig, lite synd, för benen kändes bra, och det var kul att köra, berättade Fredrik efter målgången.
Av de övriga tre cyklisterna i klassen så kom Rickard Nilsson 62:a, David Borger 71:a och Jonas Karlstedt 73:a.