Järvsö inviger världsunik Skills Park

Nu på måndag  29 juli klockan 17.00 invigs den första delen av Järvsö Skills Park – en ny världsunik cykelarena.

Järvsö Skills Park ligger mitt i Järvsö intill Doktorsdammen och byggs av Järvsö Bergscykelklubb, en ideell förening. Den första delen invigs nu på måndag och är en Pump Track helt i asfalt som byggs av Velosolutions. Det unika med denna är att det även finns en ”bowl” i mitten som bjuder in till en väldigt kreativ och kul cykling. Velosolutions är världsledande när det kommer till Pump Track banor och den som nu byggs i Järvsö är deras första i Skandinavien.

Klubben satsar 8.5 miljoner kronor och förutom Pump Track banan så byggs även en Dual bana (även den i asfalt) – det är två identiska banor där man kan cykla mot varandra. Dual banan ska vara klar till slutet av augusti. Ett teknik- och balansträningsområde ska vara klart hösten 2019 och ett dirt/freeride-område kommer byggas våren 2020.

Den 23-25 augusti testas arenan då det arrangeras VM-kval i Pump Track – Red Bull Pump Track World Championship Qualifier 2019, som är en del av Wheellove Järvsö, en cykelfest som pågår den helgen och kommer locka mycket folk.

 

- Det känns så roligt att inviga den helt nya Pump Track banan på måndag och att äntligen få se den i bruk. Det har varit hårt jobb dygnet runt de senaste veckorna, säger Fredrik Jelk, Ordförande, Järvsö Bergscykelklubb.

- Att vi, tillsammans med våra finansiärer, kunnat möjliggöra denna satsning känns fantastiskt. Det bubblar i Järvsö nu, parken vi bygger, Downhill-parken, det nya cykelhotellet och kommande cykelleder. Nu hoppas vi på en stor uppslutning på måndag och alla är välkomna, säger Amanda Sandahl, Projektledare, Järvsö Bergscykelklubb.

Invigingen sker: måndagen den 29 juli, 17.00-19.00;

17.00 Öppningstal av Kommunalrådet Markus Evensson, Grundaren av Velosolutions Claudio Caluori och klubbens ordförande Fredrik Jelk

Järvsö Bergscykel Park och Järvsö Cykelservice är på plats med lånecyklar och Hanna Dubeau-Jonsson och Alexander Bäckwall finns i banan och kan ge tips till de som vill.