Stora cykelevent för betting under sensommaren

Är du intresserad i cykelsport och sugen på att satsa pengar på några av världen största tävlingar? Då har du kommit rätt. Vi har nämligen information om hur du bäst går tillväga för att satsa pengar på kommande cykelevent under sommaren och hösten.

 Vi må har lagt två av världens största cykeltävlingar bakom oss. Giro d’Italia gick av stapeln mellan mitten på maj och början på juni och presenterade en lång rad spännande etapper med flertalet bettingmöjligheter. Och häromdagen cyklade man den sista etappen i anrika Tour de France efter ett av tidernas mest påfrestande och konkurrenskraftiga cykeltävlingar någonsin.

 Men sommaren är inte över än och det är inte cykelsäsongen heller. Om ett par veckor inleds La Vuelta i Spanien, något vi pratar mer om strax då vi bland annat diskuterar några av favoriterna inför racet samt ger tips på bettingsidor som du kan använda dig av rekommenderat av Esport Bets.

 Först vill vi erbjuda en snabb genomgång om hur man gå tillväga för att spela på cykelsporter.

 Betting på cykelsporter

Cykelsporter skiljer sig markant från många andra populära bettingsporter då de oftast pågår under flera veckor och att de genomförs i etapper. Det presenterar nämligen många fler bettingmöjligheter än andra sporter såsom inom fotboll eller hockey.

 Förutom att satsa pengar på vem du tror kommer vinna hela tävlingen kan man ofta spela på vinnaren av de olika etapperna. Samtidigt erbjuder en del sajter möjligheten att satsa pengar på vem som kommer två i olika etapper, vem som kommer leda halvvägs genom tävlingen, och så vidare.

 Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser när det kommer till betting på cykel och det är därför sporten vuxit så mycket i popularitet på sistone.

Generellt sett tillhandahåller bettingsajter tillgång till de stora eventen, däribland Tour de France, Giro d’Italia och La Vuelta a España men har man tur kan man hitta guldkorn såsom BMX tävlingar (exempelvis X Games) och även Mountain Bike event.

Och med den snabba genomgången ur världen tänkte vi ta en titt på annalkande La Vuelta.

Betting på La Vuelta a España

 Årets upplaga av La Vuelta – som tillsammans med Tour de France or Giro d’Italia uppgör Grand Tour – kommer hållas mellan den 24 augusti och 15 september och vi är redan spända på alla bettingmöjligheter som kommer presenteras.

 Som sagt kan man som åskådare satsa pengar både på hela tävlingen men även på de enskilda etapperna. Dessutom är La Vuelta sista deltävlingen i Grand Tour vilket betyder att du även kan satsa vinnaren av hela turneringen. Med andra ord har du åtminstone ett 30-tal olika events att spela på under tävlingen.

 Givetvis kan ingen förutspå vad som kommer hända under tävlingen och cykelsporter är som bekant kända för att vara oförutsägbara. Med det sagt har årets tävling flera favoriter som med största sannolikhet kommer prestera bra. Därför föreslår vi att du som vill satsa pengar på La Vuelta fokuserar på följande cyklister.

 Årets storfavorit är förra årets vinnare, brittiska Simon Yates som kommer cykla tillsammans med sin tvillingbror Adam Yates. Även 2017s vinnare Chris Froome (han vann både La Vuelta och Tour de France år 2017) anses ha en bra vinstchans.

 Utöver det är det många som har ögonen på före detta La Vuelta-vinnaren Alejandro Valverde och hans lagkamrat Nairo Quintana som cyklar för Team Movistar, samt Miguel Ángel López and Enric Mas som också prestera bra under föregående års tävlingar.