Följ Flandern runt

Sjunde april körs proffsklassikern Tour of Flanders (på svenska kallad Flandern runt), som äger rum på de belgiska vägarna i regionen Flandern. Det är en anrik tillställning som funnits sedan 1913. Vi kikar närmare på saker du förmodligen vill veta inför 2019:s upplaga av turneringen.

 

Favorittippade deltagare

Den slovakiske proffscyklisten Peter Sagan är just nu hetast inom sporten. Han har sedan sin tävlingsdebut 2008 i UCI Mountain Bike & Trials World Championship uppnått stora framgångar. Han har bland annat vunnit Tour de Frances poängtävling och kommit tvåa i Milano San-Remo. 2016 vann han just Flandern runt, så det är inte alltför överraskande att han är störst favorit att vinna i år.

 Den belgiske cyklisten Greg Van Avermaet är även han en av de största favoriterna inför årets upplaga av Flandern runt. 2016 plockade han hem OS-guld i linjelopp, och i april 2017 vann han Paris-Roubaix. Van Avermaet ser säkerligen fram emot att briljera på hemmaplan.

 Philippe Gilbert tillhör också de stora favoriterna att vinna Flandern runt 2019, som han vann 2017. Han beskrivs som en endagarssspecialist och har vunnit flera lopp: UCI World Tour, Amstel Gold Race och Ster Elektrotoer, för att nämna några.

 Niki Terpstra som vann loppet förra året har faktiskt inte särskilt stora förväntningar på sig att vinna i år. Detta eftersom hans form har varit någorlunda svajig. Exempelvis slutade han i förra årets Tour de France så långt bak som på 119:e plats. Men inget blir historia lika fort som i sport och dagsformen kommer att avgöra allt i april.

Spela på Flandern runt

Det kommer onekligen att bli spännande att följa årets uppgörelse i Flandern runt och, vem vet, kanske vinner någon som inte alls är favorittippad. Vill du spela på klassikern gör du rätt i att gå in på Odds.se och ta reda på vilka bettingsajter som erbjuder spel på cykling, men också bäst odds. På sajten kan du även läsa tips på hur du spelar på sport.

 Förhoppningsvis blir tävlingen den sjunde april ett cykelevent att minnas långt framåt. Extra kul blir det ifall de tävlande får med sig lite tur med vädret.

 Ser du fram emot att följa Flandern runt 2019?