Så kan du ha koll på cyklisterna under Cykelveckan och Vätternrundan

Ska kompisen, sambon eller någon annan du känner cykla  Vätternrundan? Då kan det kanske vara skoj att veta hur snabbt/långsamt det går under rundan runt sjön? Läs nedan så får du reda på hur du gör för att ha örnkoll.

Vätternrundan

Vätternrundan logotype

Världsmästaren Susanne Ljungskog är en av totalt 15 000 cyklister på startlinjen när Cykelveckan drar igång med MTB-Vättern, Tjejvättern och Halvvättern i helgen.

Så här kan du hålla koll på cyklisterna i loppen.

Till helgen väntas nästan 15 000 cyklister till Motala när Cykelveckan startar på allvar med MTB-Vättern, Tjejvättern och Halvvättern. Cykelveckan invigs officiellt på fredagen och inleds då med Minivättern för 6-10-åringar och MTB-Vättern. Mountainbike-loppet över två distanser, 45 och 25 kilometer, är fulltecknat med 1 000 startande.

- Det är riktigt roligt att intresset för MTB-Vättern har blivit så stort, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan. Loppet har blivit en succé, inte minst bland de yngre åkarna, precis som vi hoppades när vi startade det förra året.

Lördagen den 10 juni går så starten för den 27:e Tjejvättern och söndagen den 11 juni är det dags för Halvvättern som körs för elfte gången. Totalt väntas 15 000 cyklister köra Tjejvätterns 10 mil och Halvvätterns 15 mil.

Nästa helg, den 16-17 juni, går Vätternrundan 300 km med totalt 23 000 anmälda cyklister.

Live-sändning från banan

Under både Tjejvättern och Halvvättern kommer cyklister att köra med kameror som live-sänder direkt från banan. Live-sändningen kan följas av alla på sajten Cykla.se och på Vätternrundans webbplats vatternrundan.se.

Vill du intervjua en cyklist inför något av våra lopp?

I samtliga lopp kan media, och andra intresserade, före loppet hitta information om cyklisterna på resultatsidan på Vätternrundans webbplats. Där går det till exempel att hitta lokala åkare genom att söka på en viss kommun. Det går också att söka efter enskilda åkare på namn och se när de startar.

Vill du följa en cyklist under loppet?

Under loppet kan man följa cyklisterna via webbplatsen och se vilka depåer och mellantider som har passerats. Du ser även när åkaren har gått i mål.

Det går också att följa en särskild cyklist genom att få sms med alla mellantider och sluttider. Skriv in koden för loppet (Tjejvättern =TJV, Halvvättern = HV, Vätternrundan= V) följt av mellanslag och startnumret på den cyklist du vill följa. Skicka meddelandet till 72 456. Sms-tjänsten kostar 30 kronor.

Via appen RaceOne kan cyklister dessutom själva dela sitt lopp med vänner och bekanta.

Vill du se hur det gick för en cyklist efter loppet?

Efter loppet går det att söka på ort, namn eller startnummer på resultatsidan på webbplatsen för att få reda på tiderna för de lokala åkarna.

Direktlänk till Vätternrundans resultatsida över samtliga åkare: vatternrundan.se/resultat/

Klassiska Vätternrundan genomförs i juni varje år. Motala, Östergötlands Sjöstad står redo. Över 23 000 cyklister är anmälda och vi ser fram emot vår största cykelfest någonsin. Deltagare anländer från hela världen för att delta i detta unika långlopp som är en del av En Svensk Klassiker.

Dela på sociala medier

Share on facebook Share on twitter Share on linkedin Share on google