Sälen Bike Park – Växer för varje år

23 May, 2008 Snart drar den tredje säsongen igång för Sälen Bike Park, och intresset för parken har ökat varje år. Precis som vintertid står barnfamiljen i fokus, men även avancerade åkare kan hitta utmanande leder. I år utökas också öppettiderna med helgöppet under sensommaren.

Inför sommaren har Skidåkarna, som hyr ut cyklar sommartid, ökat cykelparken till 60 cyklar. Bland annat så finns i år tio heldämpade juniorcyklar (24 tum), så även barn som vill testa downhill cykling kan få chansen.

- Trycket efter cyklar är hårt, förra sommaren tog de slut vissa dagar, men investeringarna på nya cyklar som gjorts till i år tror vi kommer täcka behovet säger Christian Ek, affärsområdeschef för Skidåkarna Lindvallen-Högfjället. I takt med att intresset för downhill cykling ökat märker vi också att fler och fler har egna cyklar med sig, berättar Christian Ek vidare.

I sommar flyttar Sälen Bike Park till området vid Gustavtorget i Lindvallen, och transport upp kommer att ske med 8-stolsliften Gustav III. Barnens Downhill-område och området ”Lätt som en plätt”, med gupp, hopp och tricks för cykel, kommer också utvecklas och byggas ut till i sommar. Vid Gustavtorget finns också restauranger, pooler, minigolf, Snögubbeborg och andra aktiviteter.

- Här finns, förutom Sälen Bike Park med rolig cykling för små som stora, också andra aktiviteter som passar alla i familjen, vilket gör Gustavtorget till en perfekt utgångspunkt för barnfamiljen i Sälen sommartid säger Jonas Mareniusson, anläggningschef Lindvallen/Högfjället.

Sälen Bike Park öppnar för säsongen den 19 juni och har öppet varje dag till och med 17 augusti. Vecka 34 till 37 är Sälen Bike Park öppet fredag till söndag.

- Stor efterfrågan har gjort att vi till denna säsong utökat öppettiderna berättar Jonas Mareniusson. Det känns väldigt roligt att i sommar kunna erbjuda våra gäster att komma upp till Sälen och njuta av härlig fjälluft och rolig cykling ända till 14 september, fortsätter Jonas Mareniusson.

För mer information om Sälen Bike Park, www.skistar.com/salen.