Seger direkt för Michael Olsson

Trots att snön ligger kvar på marken i många delar av norra Europa närmar sig vårsäsongen med stormsteg. I en plusgrad och kantvind gjordes säsongsdebuten för  nybildade Team People4you-Unaas Cycling powered by BLIZ. Platsen var holländska Sleen och distansen 120 km på ett knappt tolv kilometer långt varv. Holländarna var glada över den internationella prägel som det skandinaviska laget skänkte tävlingen och skandinaverna själva var glada över att det åtminstone var snöfritt.

Team People4you inledde dagen med en två timmar lång träningsrunda innan loppet för att spetsa till formen inför nästa veckas 3-daagse van West-Vlaanderen. I loppet gick det fort från start och killarna var med i körningen där framme. Väldigt snabbt sprack klungan upp och en första grupp på cirka trettiofem cyklister utkristalliserades, och bland dessa satt sex åkare från People4you.

En ny tätgrupp på tolv cyklister skapades i kantvinden och bland Team Jo Pielscyklisterna som var i numerärt överläge fanns också Jo Kogstad Ringheim och Michael Olsson. I den jagande gruppen hade laget Alexander Gingsjö, Johan Broberg, Robert Pölder och Fredrik Ludvigsson. Andragruppen låg länge runt tjugo sekunder men täten var inte lättfångad och det dröjde ända till nittio körda kilometer innan de två grupperna återsågs.

Nya attacker tog vid och Alex kom loss med en holländare. De hade god fart och med ett och ett halvt varv kvar att köra var de fortfarande i ledning, om än en krympande sådan. Bakom jagade en elvamannagrupp där Michael Olsson satt med. När denna elvamannagrupp nådde utbrytarduon skapades en ny utbrytning med fem cyklister, däribland Micke. Detta med varvet kvar att köra. Av de fyra andra i utbrytningen var två Jo Pielsåkare och två var från Metec. Micke attackerade tre gånger och fick en liten ledning.

Två åkare jagade farligt nära men kom aldrig ikapp och Team People4yous första säsongsseger var ett faktum.
- Det var riktigt hårt, men laget jobbade tillsammans på ett utmärkt sätt idag. Jag var trött på slutet men såg möjligheten att komma loss, sa Michael under intervjuerna efter loppet.

- Det var en hård tävling mot två av Hollands bästa lag och att vi vinner mot dem på den första tävling vi kör är ett jättebra tecken, ”sa lagets manager Aike Visbeek efter tävlingen. ”Killarnas form är verkligen på uppåtgående.
Vårprogrammet för Team People4you – Unaas Cycling
Februari
23 Träningstävling, Holland
24 Träningstävling, Holland

Mars
1-3 Driedaagse van West Vlaanderen- Bel- 2.1
6 GP Wanzele- Bel- Pro Kermesse
10 Omloop van het Waasland- Bel- 1.2
15 Handzame Classic- Bel- 1.1
18-24 Tour de Normandie- Fra- 2.2
30-31 Boucles Artois- Fra- 2.2