”Silver-Emma” imponerad av Hannas säsongstart

Världseliten kommer till cykeldamernas World Tour i Vårgårda i augusti. När anmälningstiden gick ut i veckan hade de högst rankade lagen registrerat sig för start.

Självklart kommer också vårens svenska utropstecken i världstoppen, Hanna Nilsson, till start på hemmaplan.
Med tre topp 20-placeringar under vårens World Tour-tävlingar har Kristianstadscyklisten, som kör som proffs för BTC City Ljubljana, överraskat alla experter inklusive ”Silver-Emma” Johansson.

– Jag är imponerad över hennes resultat. Hon har verkligen visat en förmåga att komma tillbaka efter sina skadeproblem och det ska bli intressant att följa hennes fortsatta utveckling, säger Emma Johansson, till vargardacycling.se.

Med drygt en tredjedel avverkat av Women´s World Tour toppar nederländskan Annemiek van Vleuten – som kraschade så dramatiskt i ledning av linjeloppet under Rio-OS – hela världstourtabellen.

– Men det är väldigt jämnt bland de bästa. Det är en säsong där man kör för varje tävling – inte enbart med sikte på ett mästerskap i slutet av året. Det gör det extra spännande och intressant, säger Emma Johansson.

Världstouren rullar i veckan vidare i Kina för att sedan fortsätta i USA – men utan Hanna Nilsson som istället väljer att ladda om hemma i Sverige under ett par veckor.