Silver till Wilma Olausson i Ungdoms-OS

En fin silverplats blev det för Wilma Olausson vid Ungdoms-OS i ungerska staden Györ.

Silver till Wilma Olausson under ungdoms-OS

Wilma Olausson, Mölndals CK tog ett silver på linjeloppet under ungdoms-OS nere ungerska staden Györ.
– Allt bara klaffade idag. Det var hög fart hela loppet och många krascher. Jag kommer bra in i spurten och allting klaffade, säger Wilma Olausson efter loppet.

Linjeloppet som avgjordes under torsdagen blev ett lopp med hög fart från start. Wilma var bra med loppet igenom och lyckades hålla sig borta från några av de krascher som uppstod. När väl avgörandet skulle ske låg Wilma helt rätt till och lyckades spurta till sig silvret efter belgiskan Dina Scavone.
Julia Borgström, Höllviken CK hade även hon ett bra lopp och blev näst bäste svensk med en tionde plats.

komplett resultatlista hittar du här.

European Youth Olympic Festival, EYOF, arrangeras vartannat år och 2017 är det den ungerska staden Györ om står som värd den 23-30 juli. Sverige har sex cyklister på plats från klassen P/F15-16, de blir en del av den svenska truppen som består av 42 ungdomar och 17 ledare inom sex olika idrotter.

Under en vecka bor de tillsammans med ungdomar från 50 nationer, som kommer att tävla i de 10 olika idrotterna som finns representerade på EYOF 2017.
För våra cyklister är det ett första steg ut på den internationella arenan där de kommer att få en insyn i hur det fungerar i ett landslagsuppdrag.

Uttagna cyklister:

  • Anton Dahlblom, CK Bure
  • Albin Stålberg, Höllviken CK
  • Caroline Andersson, Halmstad CK
  • Hjalmar Klyver, Trosabygdens Orienteringsklubb
  • Julia Borgström, Höllviken CK
  • Wilma Olausson, Mölndals CK

läs mer på organisationens hemsida och sok.se.

Svenska Cykelförbundet är ett av Sveriges äldsta specialidrottsförbund, bildades år 1900 och består idag av drygt 420 föreningar med drygt 40 000 medlemmar över hela landet. I förbundet finns sju grenar -landsväg, mountainbike, bancykel, BMX, cykelcross, paracykel och trial - med verksamhet för alla åldrar. En gång cyklist – alltid cyklist! Svenska Cykelförbundet utsågs av Sveriges Centralförening för Idrottens främjande till ”Årets idrottsförbund 2016″.