Ska du köpa ny cykel?

Cykel är populärt som transportmedel, fritidssysselsättning och inom idrott. Det finns sannolikt över en miljard cyklar i världen, vilket är dubbelt så många som antal bilar. Cykel är ett hälsosamt transportmedel som förebygger bland annat hjärt- och kärlsjukdomar. I Sverige har Posten 7000 cyklar i tjänst, och i Stockholm finns det även cykeltaxi.

 

 Cykelns historia

Visste du att den första cykeln såg dagens ljus för över 200 år sedan? De tidiga cyklarna var långsamma och opraktiska, och var i första hand en leksak för de rika. Under 1800-talet skedde stora förändringar med cykeln, bland annat fick den kedja och däck fyllda med luft. Då fick den en större prägel som ett transportmedel, och de blev även populära bland allmänheten. År 1896 fanns nästan 5000 cyklar i Stockholm.

 Idag finns en mängd tillbehör och gadgets till cykel, såsom ringklocka, olika lampor, hållare för smartphone, pakethållare, barnsits och mycket mer. Det finns även cykeltillbehör särskilt utvecklade för vintern. Du behöver alltså inte sluta cykla trots att det ligger snö på marken. Dra på dubbdäcken, och cykla vidare!

 Finansiering av ny cykel

 Om du ska ha en riktig toppmodell, är det ingen hemlighet att det kostar en del pengar. En solid cykel kan kosta så mycket som 30 000 kronor och en elcykel kostar ännu mer. Det finns naturligtvis även billigare modeller, men om hela familjen ska ha nya cyklar kan det snabbt gå åt en del pengar. Dessutom behöver man cykellås, hjälm, ringklocka och kanske andra tillbehör såsom barnsits eller cykelkärra.

Ett sätt att få råd med cykeln är genom att ta lån. Då slipper du ta den stora totalkostnaden på en gång, och kan betala av lånet i ett tempo som passar dig. Ett lån kan vara en bra lösning för dig som har en stabil inkomst, och bra översikt över ekonomin. I de flesta fall är det ett bättre val än att handla på kredit, eftersom kreditkort ofta kostar mycket i räntor. Det är dessutom lätt hänt att man tappar kontrollen om man går runt med ett kreditkort i fickan.

 Hitta det billigaste lånet

 För att hitta det billigaste lånet med bäst villkor, är det viktigt att jämföra bankernas olika erbjudanden. Det finns en uppsjö av banker och utlånare som erbjuder privatlån, och det kan vara svårt för en privatperson att förstå ekonomisk terminologi. Välj inte första bästa erbjudande – det kan i många fall visa sig vara för bra för att vara sant.

 Det kan vara en bra idé att använda en låneförmedlare för att hitta det billigaste lånet. Axo Finans är en sådan låneförmedlare. Det är ett företag som jämför olika banker och utlånare, och hjälper låntagare att förhandla fram de bästa villkoren. Ofta står dyra avgifter och räntor skrivna med liten text, men en låneförmedlare har erfarenhet av att skaffa sig en översikt. Det är kostnadsfritt och ej bindande att använda sig av Axo Finans tjänster. Om du inte har fått ett erbjudande som du är nöjd med, kan du välja att tacka nej.

 Axo Finans hjälper även människor med stora skulder att samla sina utgifter. Detta kallas att lösa lån, och innebär att man samlar alla nuvarande lån och krediter i ett och samma lån. På så sätt har man möjlighet att förbättra lånets villkor, få en lägre ränta och bli skuldfri snabbare. Om du har många skulder och utestående krediter kan du sänka månadskostnaderna betydligt genom att samla skulderna under ett lån.