Tips för cykelskjul och cykelförråd

Skydda cykeln inför vintern – här är några tips för cykelförråd och cykelskjul

Cykeln är ett allt mer omtyckt fordon. Miljötänk och en längtan efter ett hälsosammare liv gör att svensken cyklar mer än någonsin. Enligt Svensk Cykling har allt fler kommuner en cykelstrategi eller cykelplan och cykelvägsnätet utökas med tiotals mil varje år. Dessutom är trenden fortsatt stark för elcyklar.

 

Det är då inte undra på att efterfrågan på cykelförråd också ökar. På samma sätt som vi tar hand om våra bilar genom att parkera dem i garage förtjänar våra tvåhjulingar tak över ”huvudet”.

Ett cykelskjul skyddar cykeln från regn och snö så att den håller sig i gott skick längre. Speciellt om du har en lite dyrare cykel är en cykelbod en självklarhet av den anledningen!

Vissa cykelförråd har lås, vilket är en annan god anledning. Lås in cykeln så att den inte blir stulen.

Cykelbod och cykelverkstad – allt i ett

Det finns ett stort utbud av cykelbodar på marknaden. De minsta är på några få kvadratmeter och är inte mycket högre än själva cykeln. Dessa renodlade cykelgarage är utmärkt för dig som inte vill att förrådet ska ta allt för stor plats i trädgården men ändå vill att cykeln eller cyklarna ska skyddas från väder och vind.

Om du vill ha ett lite större cykelförråd finns det många friggebodar som passar utmärkt för ändamålet. Vissa friggebodar har inbyggt cykelskjul där cykeln kan stå under tak men ändå är lätt att komma åt utan att du behöver öppna några dörrar.

En specialanpassad friggebod kan bli perfekt som cykelbod och cykelverkstad – allt i ett. Samla alla verktyg och tillbehör på ett ställe så att du lätt kan meka med cykeln vid behov. Perfekt för cykelälskaren!

Ska du bygga cykelförråd? Köp en byggsats!

Det finns i princip tre sätt att bygga ett cykelförråd. Enklast men också i särklass dyrast är att anlita en entreprenör. Det kan vara en bra idé för lite mer avancerade byggnader men för ett cykelförråd är risken att det blir lite väl dyrt.

Det svåraste men också billigaste sättet är att bygga förrådet helt själv från grunden. Det kräver en hel del kunskap och planering och dessutom tar det mycket tid i anspråk. Är du inte noga blir det lätt fel.

Det tredje – och i vårt tycke bästa – sättet är att köpa en cykelskjul byggsats. Det är en kompromiss mellan att låta någon bygga förrådet och göra allt jobb själv. En byggsats levereras komplett med monteringsanvisning. Du behöver bara välja vilket cykelförråd du vill ha. Byggsatser brukar innehålla det mesta av det du behöver. Ibland ingår dock inte pappen eller plåten för taket.