Emilia Fahlin överraskad tvåa i World Tour-tävling

Emilia Fahlin överraskade alla –inte minst sig själv – med att spurta in som tvåa på den tredje etappen av World Tour-loppet Emakumeen Bira.

– Det här var inget jag räknat med. I de tidigare etapperna har jag mest känt mig matt men nu blev det plötsligt en riktigt rolig dag på jobbet, säger Örebrocyklisten till vargardacycling.se.

Efter drygt elva mil och tre tuffa stigningar var svenskan en av nio cyklister som gjorde upp i spurten i spanska Aretxabaleta.

– Jag orkade följa med klättrarna uppför de tunga partierna och när avståndet till klungan bakom blev så stort fick jag chansen att vara med i avgörandet, säger Emilia Fahlin som kör för WiggleHigh5.

På etappens sista 300 meter blev holländskan Amy Pieters för svår – och Emilia grämer sig lite trots andraplatsen:

– Jag blev lite instängd och fick börja spurten med att ta igen några viktiga meter som jag förlorade där. Hade jag dragit upp spurten själv kanske det hade gått ännu bättre, men att vara på prispallen i World Tour på en sån här bana är jättekul och betyder naturligtvis mycket för självförtroendet.

Inför tisdagens avslutande etapp är avståndet upp till ledande holländskan Annemiek van Vleuten för stort för att Emilia ska ha någon chans att blanda sig i slutstriden. Svenskan är nära tre minuter efter i sammandraget.

– Men jag har inte alls siktat på totalen. Vårt lag har tre tjejer bland de elva bästa nu och det är dem vi kör för i avslutningen.

Loppets andra svenska, Hanna Nilsson, ligger 32:a i sammandraget 3,34 efter van Vleuten.