Starkare Sara ser fram mot Vårgårda

Starkare både fysiskt och mentalt, bättre självförtroende, tryggare i åkningen – och färsk svensk mästare. Sara Penton kommer till Vårgårdas World Tour med stora förhoppningar.

– Att tävla hemma i Sverige är självklart något alldeles extra. Mer spänning och extra känslor. Det är klart man hoppas på möjligheten att göra något riktigt bra på söndag, säger Sara Penton.

Den 28-åriga Stockholmscyklisten kör för danska teamet Veloconcept. Tidigare år har hon kört i landslagets färger när hon mött världseliten i Vårgårda – i år blir första gången i ett proffslag.

– Jag vet ju min roll i teamet och har inte fått köra så mycket för mig själv. Men det här är en bana som jag gillar och om kroppen orkar och jag känner mig stark kanske jag kan ta chansen på söndag, säger Sara Penton till vargardacycling.se.

Att kapaciteten finns visade hon inte minst under en av etapperna i världstourloppet i England i juni där hon körde in på en åttonde plats. Saras lag var först av alla att checka in i Vårgårda. Under veckan har laget – där också rutinerade landslagslagkompisen Sara Mustonen ingår – tränat mycket lagtempo inför fredagens race.

– Vi vet inte vilka av oss som får åka där. Vi har ruggigt starka tempoåkare i laget. Jag vill gärna köra men blir det inte så tar jag de här träningsdagarna som en perfekt möjlighet att finslipa formen ytterligare inför linjeloppet.