Stor tävlingshelg för Maifracing

På söndag 15 april är det tävlingspremiär i Sverige för landsvägscyklisterna, ett av landets äldsta cykellopp, Östgötaloppet, körs med start och mål vid Ljungs Kyrka strax utanför Ljungsbro. Dessutom kör tre av Maifracings U23-cyklister etapploppet Tour de Loir-et-Cher i Frankrike för svenska herrlandslaget.

I Östgötaloppet är Emil Lundmark, Samuel Lord, Lukas Losvik och Adam Svensson anmälda i herrelitklassen för Maifracing, grabbarna har under vårvintern laddat på träningsläger på Gran Canaria. Dessutom har Adam och Samuel varit i Belgien sista veckan i mars och Emil körde egen träning tillsammans med tjejlaget på Mallorca under påskveckan. Alla fyra cyklisterna gör premiär i elitklassen och den som känns hetast på förhand är Emil Lundmark.

- Nu är jag precis hemkommen från en vecka på Mallorca, det sista lägret innan säsongen drar igång för min del. Under den senaste veckan har jag sett till att cykla så mycket som möjligt för att vara så bra förberedd jag kan, inför tävlingspremiären på söndag, skriver Emil på sin hemsida.
Emil och Samuel körde förra året i juniorklassen för Motala AIF CK där också Adam och Lukas som kommer från CK Bure, körde. De två sistnämnda gör nu tävlingspremiär i Sverige för Maifracing.

I herrarnas juniorklass finns Felix Svensson anmäld för Motalaklubben, Felix har under vintern kört riktigt bra på bana och har också laddat med träning söderut. Han tillbringade också påskveckan på spansk mark.

Bland dameliten finns två cyklister från Motala anmälda, Ida Wånggren och Fanny Kjellqvist. För Fanny, som vanligtvis håller till på MTB-loppen, är det tävlingspremiär i damelitklungan medan Ida är etablerad i denna. Ida är för tillfället kvar på Mallorca där hon under förra veckan coachade tjejerna i F15-16-laget och under denna vecka ägnar sig åt egen träning.

- Jag ser fram emot denna säsong, känner att jag kommer hem laddad lagom till Östgötaloppet, berättade Ida under träningarna med tjejerna i påsk.

Östgötaloppet innebär också tävlingspremiär för Maifracings nybildade lag i Flickor 15-16 år, tjejerna har laddat i en vecka på Mallorca och kommer rejält taggade till tävlingspremiären.

- Det ska bli superkul den här säsongen nu när vi är ett lag, sa tjejerna när de körde hårt i bergen på Mallorca. I tävlingspremiären är alla fem tjejerna anmälda, Ellen Gustafsson, Karin Söderqvist, Julia Lundmark, Molly Åkerberg och Amanda Mikaelsdotter.

I övriga ungdomsklasser är Anna Söderqvist anmäld i Flickor 10-12 år, samt Alfred Larsson och Viktor Åkerberg i Pojkar 10-12 år. Dessutom så kommer tre seniorcyklister från Maifracing till start nedanför kyrkan i Ljung, Stefan Almsin, Claes Irevall och Fredrik Hjertz gör säsongspremiär på banan över Östgötaslätten.

För Erik Sandersson och bröderna Lucas och Jacob Eriksson så blir det en lång tävlingshelg, de tre Maifracingcyklisterna kör etapploppet Tour de Loir-et-Cher som ingår i Europatouren för U23-cyklister. De tre är uttagna i svenska landslaget och det franska etapploppet startar idag onsdag 11 april och går i mål på söndag 15 april, dessutom ingår Isac Lundgren, Vincent Andersson och Ludvig Bengtsson i landslaget.

 

 

Bildtext: 

Emil Lundmark, här från Östgötaloppet 2017, är en av Maifracings cyklister i herrelitklassen. Foto: Micke Fransson/teambild.se