Svenska designvarumärket Bookman Urban Visibility växlar upp i kampen för minskning av olyckor i stadstrafiken

Svenska designvarumärket Bookman Urban Visibility växlar upp i kampen för minskning av olyckor i stadstrafiken.

Victor Kabo och David Axelsson grundare till Bookman AB

Stockholm, November 2019– Varumärket Bookman Urban Visibility, som redan återfinns hos bland andra MoMA i New York och Galeries Lafayette i Paris tar in 3,5 MSEK från Jellyfish Invest, Stefan Ytterborn och Almi Företagspartner. Bolaget som utvecklar högkvalitativa och designade lysen och reflexer för stilmedvetna cyklister, löpare och gångtrafikanter ska nu ta nästa steg i utvecklingen och öka sina sälj- och marknadssatsningar internationellt.

  • ”Det känns fantastiskt och möjliggör för oss att kunna expandera med våra nyutvecklade produkter. Men kanske ännu gladare är vi att knyta till oss den kompetens och kontaktnät som våra investerare besitter. Vi har länge inspirerats av Stefan och hans sätt att bygga varumärken med ett minimalistiskt skandinaviskt formspråk och att han gillar våra produkter känns såklart som en bekräftelse på vårt designtänk.” – Victor Kabo, Brand Manager och medgrundare.
  • ”Säkerhet behöver inte vara tråkigt! Vi är övertygande om att behovet att synas i trafiken kommer att öka framöver. Inte minst på grund av megatrender inom hälsa och träning, säkerhet och urban mobility. Genom att skapa snygga produkter som folk älskar att använda kan vi rädda liv och vara drivande i utvecklingen mot säkrare städer.” David Axelsson, VD och medgrundare.

Uppladdningsbara cykellysen Block Light

Bookman utvecklar produkter som gör det möjligt för cyklister, löpare och gångtrafikanter att synas bättre i trafiken utan att göra avkall på sin stil. Med fokus på kvalitet och användarvänlighet är målet att få fler att vilja synas i trafiken och minska antalet olyckor.

 

Baserade i Stockholm bygger Bookman vidare på arvet från andra svenska varumärken förknippade med säkerhet, samtidigt som man inspireras av det minimalistiska och funktionella skandinaviska designspråket. Bookmans produkter säljs idag hos återförsäljare i närmare 30 länder.

2011 lanserade de sin första egendesignade produkt – färgglada, minimalistiska cykellysen riktade mot den urbana cyklisten och designentusiaster. Sen dess har Bookmans produkter sålts i många av världens främsta butiker, inom såväl cykel och design, så som Museum of Modernt Art i New York, Colette i Paris, men även i butiker som Selfridges, Apoteket och Naturkompaniet och man har gjort samarbeten tillsammans med Emporio Armani. Produktportföljen har växt till att innefatta reflexer och lysen inte bara för cyklister utan även gångtrafikanter, löpare och alla som rör sig i trafiken.

Bookmans nya Urban Visibility-koncept är en spegling av bolagets mission att göra alla som vistas i trafiken säkrare på ett stilfullt sätt.