Sverigecupen startar i helgen

Bildtext: Medina Luthelius som vann juniorklassen i Östgötaloppet för två veckor sedan är en av fyra Maifracingjuniorer i damklungan under helgen på Kinnekulle. Foto: Micke Fransson/teambild.se

Förstärkning till Kinnekulle
Lucas och Jacob kör på hemmaplan

Det stundar premiär i SWE Cup för landsvägscyklisterna, i helgen 27 och 28 april är det tävlingar runt Kinnekulle och Götene med Kinnekulle Cyclassic för herreliten och Götenetempot för övriga klasser på lördagen, och Kinnekulleloppet för alla klasser på söndagen. Totalt kör 16 cyklister från Maif loppen i Västergötland och till helgen så får Maifracing förstärkning med bröderna Lucas och Jacob Eriksson.

I herreliten så har Maifracing en cuptitel att försvara, Isac Lundgren vann SWE Cup på landsväg 2018 och det är en titel man tänker försvara i laget. Sent på eftermiddagen så fick svenske mästaren Lucas Eriksson och hans bror Jacob Eriksson klartecken från respektive lagledning i sina proffslag att köra Kinnekullehelgen för Maifracing.
- Otroligt kul att få hem grabbarna, säger Linda Linhart i Mafracings lagledning.
Lucas vann SM på linjelopp i Maiftröjan ifjol och tävlar i vanliga fall för danska Riwal Readynez Cycling Team och hans bror Jacob tävlar för norska Team Coop.
- Kul att lagen låter grabbarna tävla för sitt klubblag på hemmaplan, det tackar vi för, säger Fredrik Hjertz, vice ordförande i Motala AIF CK.

För laget innebär detta ännu bättre chanser till topplaceringar under SWE Cup-premiären.
- Jag tycker vi har goda chanser till topplacering i både Kinnekulle Cyclassic på lördagen och Kinnekulleloppet på söndagen, säger sportchef Martin Söderholm.
- Vi har ett starkt och har en tydlig och klar strategi inför loppen, berättar Martin.
Förutom titelförsvarande Isac Lundgren och bröderna Eriksson så är Jacob Ahlsson, Niklas Jagerstål, Samuel Lord, Kim Åleheim och Emil Lundmark anmälda för Maifracing.

För Maifracings juniordamer så är det Götenetempot som gäller på lördagen och Kinnekulleloppet på söndagen. Tyvärr så har inte tjejerna någon juniorklass i SWE Cup längre utan är hänvisade till att tävla mot dameliten.
- Det kommer att bli tufft, speciellt på söndagen när de ska köra nära nio mil, nästan en mil längre än vad som rekommenderas som maxdistans för damjuniorerna, säger Micke Fransson, en av de ansvariga ledarna för damlaget.
Förhoppningen bland tjejerna är att sikta på att vara bästa juniorcyklist, och de som är anmälda är Amanda Mikaelsdotter, Medina Luthelius, Julia Lundmark och Ellen Gustafsson.

I övriga klasser så dominerar de unga tjejerna, till lördagens tempo i Götene är systrarna Söderqvist anmälda, Anna i F13-14 och Karin i F15-16, båda tjejerna kör på söndagen och där tillkommer Elvira Larsson i F13-14. Bland pojkar 10-12 år så är Viktor Åkerberg anmäld till både tempo och linjeloppet på söndagen, medan Alfred Larsson kör söndagen och Kinnekulleloppet. I Damer 50 så är Ulrika Wånggren anmäld i Kinnekulleloppet.

 

Medina Luthelius som vann juniorklassen i Östgötaloppet för två veckor sedan är en av fyra Maifracingjuniorer i damklungan under helgen på Kinnekulle. Foto: Micke Fransson/teambild.se