Tänk om, tänk nytt! Hyr in Vacchi och Glenn!

Ja, så kan VM-äventyret kort sammanfattas för svensk del. Gör vi en liten snabb VM-analys kan vi återigen se att det är våra nordiska grannar som visar fram fötterna i VM-sammanhang, dvs de är ”bäst när det gäller”. Medaljer i Danmark, Finland och Norge, härligt. Dessutom sätter Norge två gubbar topp tio idag, stort grattis Hampe Falk, bra coachning av dina ” gutter”.

Dagens otroligt spännande herrlopp var en uppvisning i taktisk cykling på hög nivå.  Det var nog många coacher som drog mer än en svordomsvals när Belgien gick upp i kantvinden och splittrade fältet trots att alla visste att det var kritiska partier med stark vind i öknen.  De cyklister som satt och sov kom inte med i tåget så det blev ett liten grupp av cyklister  (26 st) som gjorde upp när man kom in på varvbanan med bland annat en cyklist från Marocko (?!)

Inför sista varvet var det stor anspänning i gruppen och de förväntade attackerna kom på slutet med räckte inte enda hem för Holländska cyklisten Leezer som blev inhämtad på slutet.  På upploppet var det ändå spurtkanonerna som gjorde upp och Peter Sagan kunde snirkla sig fram mellan konkurrenterna och slå Mark Cavendish med en cykellängd.

Flera experter ger nu tummen upp för att Sagan kanske blir den första att ta ett ”hattrick”, dvs tre VM-titlar i rad då nästa års bana i Norge passar han som handsken.  Vad bör då Sverige göra för att vi också ska ta medaljer?

Velo.se ger tre snabba tips till cykelförbundet:
1. Hyr in Roberto Vacchi och Glenn Magnusson som taktiska coacher, den mixen tror vi på.
2. Åk till Norge och intervjua Hampe Falk hur man tar fram talanger och hur man förvaltar dem i mästerskap.
3. Se till att ha startande på alla distanser, dvs även tempolopp.
Har ni som läsare också gjort er egen analys av VM, hör av er.