Team Apollo Sports Skoda blir Team HiQ

Mot nya mål – kroppen ska lyda! Lisa Nordèn vill själv bestämma när hon  ska sluta.

Konsultbolaget HiQ går in som titelsponsor för teamet, där förutom triathleten Lisa Nordén även cyklisterna Calle Friberg och Henrik Sparr ingår.

– Vi har en väldigt rolig resa framför oss med Team HiQ. Våra värderingar – resultat, ansvar, enkelhet och glädje – är väldigt sammanflätade med hur Lisa Nordén och hennes lag jobbar, så de känns som en given samarbetspartner för oss. Dessutom räknar jag med att vi kan få ett och annat träningstips av dem, säger Lars Stugemo, koncernchef och vd på HiQ International.

Sedan OS-framgångarna, segern i Radiosportens stora omröstning Jerringpriset och Svenska Dagbladets bragdguld har Lisa Nordén haft några skadedrabbade säsonger.
Just nu är hon mitt i en 12 veckor lång rehabiliteringsfas efter en fotoperation.
– Redan om ett par veckor kan jag börja cykla igen, allt ser bra ut i hälen och för första gången på länge känner jag ingen smärta. Sedan kommer mitt fokus bli på att försvara mitt guld i tempo-SM i cykel från i fjol, EM för halv-ironman i Danmark och förhoppningsvis samla ihop tillräckligt med rankingpoäng för att ta mig till VM i höst, säger hon.

Samarbetet med HiQ löper över två år och minst så länge tänker den nyblivna 33-åriga stjärnan fortsätta sin satsning.

– Varje motgång jag haft, när man först tänker ”nu rasar allt”, har gjort mig till en bättre atlet. Plan B behöver inte vara sämre än plan A, det är bara en annan väg att gå.

Vad är det som driver dig att försöka nå världstoppen igen?
– Jag vill bestämma själv när jag slutar, inte att kroppen som ska bestämma det. Jag vill känna att motståndarna på startlinjen ska tänka ”Åh, Lisa är här. Det här blir jobbigt”. Även om jag älskar att träna mycket och hårt kan jag samtidigt erkänna att mitt stora mål är att kunna konkurrera i de riktig stora tävlingarna igen. Jag tycker inte jag är överdrivet optimistisk eller dum när jag nu tror att det är möjligt. Det här ska bli en riktigt rolig säsong, nu när kroppen redan känns bättre än på många år. Jag är tacksam att jag får den här möjligheten av HiQ.

Team HiQ 2018 – Calle & Lisa 
Lisa Nordén
Parallellt med Lisa Nordéns hårdsatsning kommer Team HiQs mountainbikecyklister Calle Friberg och Henrik Sparr, båda flerfaldiga svenska mästare, sikta på en topplacering i Cape Epic – det som kallas för mountainbikens ”Tour de France” med nästan 70 mil av cykling och 13.530 meters klättring över åtta dagar i Sydafrika. Nationellt kommer fokus vara på topplaceringar på Cykelvasan, Lidingöloppet Mountainbike samt SM i Cross Country & långlopp.
– Det är väldigt roligt och peppande att ha med oss HiQ i vår breda toppsatsning där vi både supportar Lisa i hennes triathlonsatsning samt satsar hårt på att vinna mountainbiketävlingar som Cykelvasan och SM, säger Calle Friberg, team manager för Team HiQ.Teamet kommer även till 2018 ha en ungdomssatsning där vi stöttar de två talangerna Kajsa Eneroth och Joel Warrén från MTB Täby.FAKTA: Team HiQLisa Nordén(triathlon, landsvägscykel & cykelcross)Meriter: OS-silver 2012, VM-guld 2010 och 2012, VM-silver 2009, EM-brons 2008 och 2010 samt 8 SM-guld mellan 2003 och 2012. Dessutom ett SM-guld (2017) och SM-brons i cykel.

Vinnare av Jerringpriset 2013 samt Bragdguldet 2012.

Calle Friberg (MTB & landsväg )
SM-guld i såväl Mountainbike crosscountry, långlopp (maraton) och cykelcross.
Vinnare av världcuptävling i marathon, Frankrike
Vinnare av Lidingöloppet MTB
MTB-proffs i 12 år

Henrik Sparr (MTB & landsväg).
SM Guld i både landsväg (linjelopp) samt MTB crosscountry.

Joel Warrén: Svensk Mästare i P13-14 i MTB & LVG, Vinnare Lidingöloppet MTB Ungdom.
Kajsa Eneroth: Svensk och Nordiskmästarinna i F15-16 i MTB. Vinnare i Lidingöloppet MTB Ungdom.

MTB cyklisterna i teamet: Calle Friberg & Henrik Sparr under förra veckans MTB läger på La Pared med Apollo Sports.