Testat av velo: Aeris gf – Golvpump med extra lång slang – Lysande lösning

På min tid sa man ”fotpump”, men nog borde det heta: golvpump, för hur det än är så är det ju med händerna man pumpar och med pumpen stående på golvet – och som man gör det med TECs Aeris GF. 

Genom åren har jag förbannat de pumpar som har alldeles för korta slangar som gör att man hela tiden måste justera ventilens placering i förhållande till pumpen/slangen.
Med Aeris gf är det bara att välja rätt munstyckesbestyckning; presta eller schrader (racer- eller vanlig bilventil) och sedan börja pumpa.

Pumpen har bra volym så varje pumptag fyller en bra mängd med luft i däcken. Mätaren har en bra placering, en bit upp på pumpröret mitt framför ögonen, så det är enkelt att veta att man får i rätt tryck.

Enda nackdelen, dock en lite sådan, är att maxtrycket är elva kilo (160psi) så ska man ut på velodromen med 13 kilo i däcken får man välja en annan pump. Å andra sidan, 13 eller elva kilo – spelar det någon roll?

Aerispumpen har rör i stål och verkar vara välbyggd. Bottenplattan har ”fotplattor” med gummiöverdrag för bra fäste och pumphandtaget känns bra att hålla i. 

På det stora hela så gillar jag verkligen pumpen – ja så pass mycket att jag faktiskt köpte loss pumpen efter testen så nu står den i mitt cykelförråd.

TEC Aeris
Golvpump med extra lång slang
Högt placerade mätare för enkel avläsning av lufttrycket
120 cm lång slang
Dubbla munstycken; schrader och presta
Extra nålset inkluderat
Max lufttrryck: 11 kilo/160 psi

Cirkapris: 600 kronor men kan hittas billigare än så.

 www.teccomponents.com

Betyg: 5 av 5