Testat av velo: Solestar Kontrol Road iläggssula – Skillnad som märks!

Det finns två inställningar och framförallt känslor som är extremt viktiga för en cyklist oavsett om det avser en elitutövare eller en glad vardagsentusiast – och det är skor och sitthöjd.

För mig är detta näst intill religiöst – skons passform och den minutiöst inprovade sittställningen.
Med posten kom ett par Solestar Kontrol Road iläggssulor. Sagt och gjort – tog ur de lövtunna Sidi original sulorna och placerade test-illäggsulorna i cykelskorna. Bytte om för att ge mig ut på testrunda ett.

Solestar iläggsulorna bygger lite på höjden – märktes direkt i samband med att jag skulle spänna cykelskon. Nu övergick det tänkta testpasset till ett inställningspass. Kändes trångt för fötterna i cykelskorna och sitthöjden krävde justring 2-3mm upp. Men jag är som sagt överkänslig avseende faktorer som har en påverkan på fötter och sitthöjd.

Väl justerat kom jag iväg och det blev såklart en obehaglig känsla – tryck och trångt i skon. Men det avgörande för att vänja sig vid Solestar iläggsulorna är att köra sex-sju pass. Då börjar iläggsulorna memorera foten och stödet blir allt mer optimalt.

Det jag främst noterar efter att kört över 15 pass med Solestar iläggsulorna är en markant ökad stabilitet för foten och en bättre fördelad kraft ner i pedalen. Uppfattar också att det blir effekter i såväl vaderna som i lårens bak- och framsida. Det är mindre ont eller är mindre uttröttande att ‘mala’ på i högt tempo lägre distanser.

Jag var som sagt osäker huruvida Solestar iläggsulorna var något för mig men det gäller att köra på många pass. Då framkommer egenskaperna och fördelarna iläggsulorna har.

Jag rekommenderar Solestar Kontrol Road iläggsulor – det är skillnad som märks!

Mer fakta finns här: http://www.solestar.de/en/solestar-kontrol.html

Testpilot: Ulf Larsson

Som gjorde femmilen med enkelstart strax på 1.14 tim redan som förstaårsjunior!