Tour De France – Den kända cykeltävlingen

Tiden går fort – proffsen har precis börjat sin säsong men huxflux så är det dags för årets begivenhet. Frankrike Runt.

Tour de France är den årliga cykeltävlingen som har varit populär i över 100 år. Vad Wimbledon är för Tennis, är Tour de France för cykling. Giro d’Italia och Vuelta a Espana utgör tillsammans med Tour de France etapperna i cykelloppet Grand Tour. Tour de France är den äldsta cykeltävlingen och anses vara den mest prestigefyllda.

Det berömda Tour de France är ett cykellopp känt över hela världen. Tävlingen varar normalt sett i 21 dagar, etapper av cykling, och omfattar numer upp till 3500 kilometer vägsträcka. Det kortaste Tour de France var 1904 på 2420 kilometer, det längsta år 1926 på hela 5745 kilometer.
Cykeltävlingen spänner över tre veckor och brukar inkludera två vilodagar, i vissa fall används dessa vilodagar för att transportera cyklisterna från målgången i en stad till en starten i en annan. Tour de France indelas i banor som antingen går medurs eller moturs på olika platser runt om i Frankrike.

Om du gillar betting, kan du satsa pengar på Tour de France och andra cykellopp runt om i världen. De flesta bettingsiter och bettingplattformar online har odds för de stora cykelevenemangen.
Det finns ett antal platser inklusive Allslots som innehåller alla de senaste tipsen på alla dina favoritsporter, det finns även mobilappar för iPhone, iPad och Android-enheter som erbjuder massor av pengar tillbaka specialare och andra bonus varje vecka (Vinn bonus jackpotten! hos AllSlots).
Vinnaren bland cyklisterna i tävlingen utses utifrån den som vunnit på totaltid i hela loppet, en ranking som kallas för den allmänna klassificeringen. En cyklist kan vinna hela loppet utan att ha vunnit en enda etapp. Under loppet finns det deltävlingar och de bästa cyklisterna får tröjor i utmärkande färger. Tävlingsdeltagarna kan även få tidsavdrag för om de kommer i mål bland de första under dagsetapperna eller om de är första person att passera en mätstation.

Normalt har etapploppen i Tour de France en gemensam start och deltagarna tävlar om att komma först över mållinjen. Några etapper tävlar dock cyklisterna, individuellt eller i lag, mot vissa klockningar. Vinnaren är den person som bäst behärskar alla toppar på dessa tidsförsök.
Det olika cykeletapperna varierar och terrängen kan antingen vara platt, kuperad eller bergig. Huvudstaden Paris är slutmålet för Tour de France.