Tour de Loir et Cher: Utbrytningen höll till mål

Race: Tour du Loir et Cher
Date: 12-16th of April
Website: www.tourduloiretcher.fr
Race level: 2.2
Sport director: Martin Vestby

Med sol och utan vind var den första etappen på 154,5 km upplagd för en klungspurt. Det var några attacker i början av loppet innan en sexmannagrupp kom iväg efter 25-30 km.  Tio km senare anslöt Baby-Dump’s Hoogheimster till gruppen.

Sjumannagruppen fick som mest fyra minuters försprång till klungan som mestadels kontrollerades av Metec – TKH Continental Cyclingteam. De lyckades få ner avståndet till mindre än en minut innan de kom in på de avslutande varven.
Det tekniska och intensiva varvet där några vurpor inträffade kan ha påverkat varför klungan inte fick till jakten och aldrig kom i kapp utbrytargruppen.

Team Tre Berg – PostNords Niklas Gustavsson blev bäst placerade Tre Berg-cyklist med en 17:e plats. Inget toppresultat idag men cyklisterna kände sig bra, höll sig på hjulen och fick en bra start på loppet.

Kommentar av Martin Vestby:
- Vi blev alla förvånade att gruppen höll till mål. Det såg väldigt kontrollerat ut i klungan och när de ökade farten tog de snabbt tid. På de lokala varven var det många små krascher. Jag är säker att det påverkade utkomsten idag. Vissa lag fick vänta på sin förste åkare som kraschade och klungan blev lite avvaktande. Vi skulle kanske satt upp en eller två åkare för att hjälpa till med jakten, men vi var för kalla. Det positiva är att vi har alla våra åkare på samma tid som klungan och ingen kraschade. Det är en okej start som ger oss goda möjligheter inför de kommande dagarna.

Följ länken för kompletta resultat:

http://www.procyclingstats.com/race/Tour_du_Loir_et_Cher_2017_Stage_1